Για πολλοστή φορά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) αναγκάζεται να τονίσει σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, σε καθέναν και σε καθεμιά που αρθρώνει δημόσιο λόγο, να χρησιμοποιεί σωστά την ελληνική γλώσσα.

Ο αυτισμός είναι μια νευροαναπτυξιακή αναπηρία, μία κατάσταση ζωής και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αρνητικό προσδιορισμό.

Η αναφορά του προέδρου του κόμματος της Βουλής "Νίκη" Δημήτρη Νατσιού στον πολιτικό "αυτισμό" της Κυβέρνησης είναι μισαναπηρισμός, καθώς προσδίδει σε μία ανθρώπινη κατάσταση και σε ένα μεγάλο σύνολο πολιτών αρνητικό χαρακτηρισμό.

Τα άτομα με αυτισμό καθώς και οι γονείς και το υποστηρικτικό τους περιβάλλον, μαζί με το αναπηρικό κίνημα, αγωνίζονται καθημερινά ενάντια σε πλείστα εμπόδια.

Η χρήση των λέξεων "αυτισμός" και "αυτιστικός" ως αρνητικές έννοιες και επίθετα προωθεί μια μισαναπηρική, στιγματική και ρατσιστική κατάσταση που η ΕΣΑμεΑ δεν θα ανεχθεί να συνεχίζεται! 

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
19 Σεπτεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Αορτικών Παθήσεων
Το "παιδί" που "ενηλικιώθηκε": 1.500 επεμβάσεις και 3,5 γύροι της γης για τον "ιπτάμενο" καρδιολόγο
Οι καλύτεροι  και οι χειρότεροι τρόποι μαγειρέματος