Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φωτογραφήθηκε ξανά με μώλωπα στο χέρι. Σε φωτογραφίες από την υποδοχή του Προέδρου της Νότιας Κορέας Λι Τζέ Μιουνγκ στο Λευκό Οίκο, ήταν ορατή μια σαφής μελανιά στο δεξί χέρι του 79χρονου.
Στο παρελθόν, είχαν παρατηρηθεί επανειλημμένα μώλωπες στο δεξί χέρι του Τραμπ, μερικές από τις οποίες φαινόταν να έχουν καλυφθεί με μακιγιάζ.
Το Σαββατοκύριακο, η αμερικανική ιστοσελίδα "Daily Beast" δημοσίευσε φωτογραφίες του προέδρου ενώ έπαιζε γκολφ, στις οποίες φαίνεται μια αντίστοιχη αποχρωματισμένη περιοχή στο αριστερό του χέρι.
Τα σημάδια είχαν προκαλέσει επανειλημμένα εικασίες για την κατάσταση της υγείας του Ρεπουμπλικάνου τους τελευταίους μήνες, ενώ τα πόδια του φαίνονταν μερικές φορές πρησμένα.
Ο ίδιος ο Τραμπ εξήγησε ένα μώλωπα στο δεξί του χέρι τον Δεκέμβριο του 2024 σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό "Time" λέγοντας ότι απλά σφίγγει πολλά χέρια.
Τον Ιούλιο, η εκπρόσωπός του, Karoline Leavitt, αναφέρθηκε επίσης στην συχνή χειραψία και στη λήψη ασπιρίνης. Παρόμοια δήλωση έκανε και στην Huffington Post. Επιπλέον, τον Ιούλιο, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ πάσχει από χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, μια ακίνδυνη ασθένεια των φλεβών των ποδιών, η οποία εμφανίζεται κυρίως σε ηλικιωμένους.
Στις ΗΠΑ, είναι χαρακτηριστικό της πολιτικής οι πρόεδροι να δίνουν τακτικά δημόσιες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους – όχι επειδή το επιβάλλει ο νόμος, αλλά επειδή με την πάροδο των ετών έχει εξελιχθεί σε ένα τελετουργικό από το οποίο σχεδόν κανένας κάτοχος του αξιώματος δεν μπορεί να ξεφύγει.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ι. Βαρδακαστάνης: Το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί
Ενδυνάμωση των ασθενών: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση υιοθέτησης της περιτοναϊκής κάθαρσης στην Ελλάδα
Πνευμονία: Βακτηριακό ένζυμο είναι πιθανό να προκαλεί μοιραίες καρδιακές επιπλοκές [μελέτη]