Εικόνα ύφεσης παρουσιάζει η διασπορά του κορωνοϊού, με μόλις έναν θάνατο και καμία διασωλήνωση την εβδομάδα 1 - 7 Σεπτεμβρίου.
Αυτό προκύπτει από την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Σύμφωνα με τους συντάκτες της, σε αποδρομή βρίσκεται η εποχική γρίπη, καθώς τα κρούσματα είναι σποραδικά, ενώ δεν καταγράφηκαν σοβαρή νοσηλεία και θάνατος.
|
|
1 - 7 Σεπτεμβρίου |
25 - 31 Αυγούστου |
| Νέοι θάνατοι ασθενών με CoViD | 1 | 1 |
| Διασωληνωμένοι με CoViD | 0 | 2 |
| Εισαγωγές ασθενών με CoViD | 235 | 208 |
| Εισαγωγές σε ΜΕΘ ασθενών με γρίπη | 0 | 1 |
| Θάνατοι ασθενών με γρίπη | 0 |
0 |
Σε εθνικό επίπεδο, το σταθμισμένο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα για την επικράτεια βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα συγκριτικά με τα ιστορικά δεδομένα, παρουσιάζοντας αυξητική τάση.
Στην πλειονότητα των ελεγχθεισών περιοχών, το φορτίο βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα, παρουσιάζοντας διακυμάνσεις ανάλογα με την πόλη.
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Τι συνέβη όταν 12 άνθρωποι συμβίωναν στην Ανταρκτική για 10 μήνες
Φαγοθεραπεία: Κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις σε εξέλιξη
Με θετικό πρόσημο ο απολογισμός 2025 στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου