Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, μετά από δηλητηρίαση που υπέστη ζευγάρι από κατανάλωση μανιταριών σε εκδήλωση συλλογής και βρώσης στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για άνδρα 65 ετών και γυναίκα 55 ετών, οι οποίοι νοσηλεύονται με οξεία ηπατική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι συμμετείχε σε εκδήλωση συλλογής και κατανάλωσης άγριων μανιταριών στην περιοχή της Πέλλας.

Διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο της Έδεσσας και από εκεί, λόγω της βαρύτητας της κατάστασης έγινε μεταφορά στη Θεσσαλονίκη και στο εφημερεύον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου έφτασαν λίγα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης.

Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν στο iatronet.gr ότι το ζευγάρι νοσηλεύεται στην Α Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, σε βαριά κατάσταση και πως καταβάλλονται προσπάθειες εξεύρεσης μοσχευμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάγκη μεταμόσχευσης είναι επείγουσα και ενδέχεται να γίνει άμεση μεταφορά του ζευγαριού σε εξειδικευμένο κέντρο στην Ιταλία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόνος: Οι καλύτερες στάσεις ύπνου
Ο βασιλιάς Κάρολος κερδίζει τη μάχη με τον καρκίνο και απευθύνει έκκληση για έγκαιρη διάγνωση
Αυξημένοι υγειονομικοί έλεγχοι ενόψει εορτών - Τι γίνεται με εταιρείες εστίασης που δέχονται παραγγελίες