Στις 26 Απριλίου θα γίνουν οι νέες αρχαιρεσίες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), έπειτα από την πρόσφατη ακύρωση της εκλογής του, εξαιτίας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αυτό αναφέρεται σε σημερινή απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Στην απόφαση, που παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Αποφασίζουμε τη διεξαγωγή των επαναληπτικών αρχαιρεσιών της 26ης Απριλίου 2026 με τη συμμετοχή εκλεκτόρων των Ιατρικών Συλλόγων που έχουν νόμιμο δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου, εξαιρούμενων των Ιατρικών Συλλόγων που αναφέρονται στην υπ' αρ. 2402/2025 απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας, ως μη νομίμως συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία.

Την αναστολή των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικών και Πειθαρχικών Συμβουλίων, Εξελεγκτικής Επιτροπής, εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ των Ιατρικών Συλλόγων έως την 15 Ιουνίου 2026.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς επηρεάζει το κάπνισμα τα μάτια και την όραση
Μείωση οιστρογόνων: Φλεγμονή στο ήπαρ και αλλαγές στη χοληστερόλη αυξάνουν τον καρδιακό κίνδυνο
Αναζήτηση θεραπείας για σπάνια μορφή εμφράγματος που πλήττει τις γυναίκες (μελέτη)