Ποινική δίωξη για το κακούργημα του εμπρησμού από πρόθεση, καθώς και για το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 76χρονου που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:53 τα ξημερώματα της Πέμπτης σε θάλαμο νοσηλείας του πρώτου ορόφου του νοσοκομείου, ενώ πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση περίπου 35 ασθενών του 1ου ορόφου καθώς και 35 ασθενών του 2ου ορόφου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 76χρονος νοσηλευόταν στον συγκεκριμένο θάλαμο από τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του κατά την προανάκριση, εκφράζοντας παράλληλα τη μεταμέλειά του για τον εμπρησμό.

Πηγές:
ertnews

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Χαλκιδική: Ακατάλληλο προς πόση το νερό στη Σίβηρη
Πάνω από 480.000 στρέμματα καμένα στη δυτική Αττική από δασικές πυρκαγιές τα τελευταία 9 χρόνια
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η γιόγκα ενδεχομένως συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων [μελέτη]