Μείωση - ρεκόρ κατά 23% σημειώθηκε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων το επτάμηνο. Το ίδιο διάστημα, οι ληξιπρόθεσμες του ΕΟΠΥΥ κατέγραψαν αύξηση κατά 49,3%.

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από το δελτίο μηνιαίων στοιχείων Ιουλίου του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες της Υγείας (νοσοκομεία - ΕΟΠΥΥ) σημείωσαν μείωση κατά 16,2% το επτάμηνο

Σε σχέση με τον Ιούνιο, οι οφειλές των νοσοκομείων υποχώρησαν κατά 5,36%, του ΕΟΠΥΥ έμειναν στάσιμες και οι συνολικές οφειλές της Υγείας μειώθηκαν κατά 4,5%.

Ποσοτικές διαφορές

Από την αρχή του έτους έως το τέλος Ιουλίου, υπήρξε υποχώρηση κατά 370 εκατομμύρια ευρώ στις οφειλές των νοσοκομείων, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο 1,235 δισ. ευρώ, έναντι 1,605 δισ. τον Ιανουάριο.

Το ίδιο διάστημα, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ αυξήθηκαν κατά 82 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας στα 248 εκατομμύρια, έναντι 166 εκατομμυρίων τον Ιανουάριο.

Ληξιπρόθεσμες είναι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις προς τρίτους (εκτός γενικής κυβέρνησης), που δεν εξοφλήθηκαν μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ημερομηνία οφειλής.

Τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων εμφανίζουν τα μικτά ποσά και υφίσταται υποχρέωση από τους προμηθευτές για rebate και clawback που δεν έχει συμψηφιστεί ακόμα.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φορετή συσκευή ανιχνεύει τη θρόμβωση των άκρων
1ο Συμπόσιο ''Μικρές Ιφιγένειες – Γυναίκες αντιμέτωπες με τους σιωπηλούς καρκίνους''
28ο Συνέδριο EACMFS στην Αθήνα με περισσότερους από 3.000 χειρουργούς από όλο τον κόσμο