Χρειάζονται οι κατάλληλες προφυλάξεις και φάρμακα για να απαλλαγούμε από τις ασθένειες των νυχιών. Δερματολόγος  δήλωσε: "Τα νύχια σας λένε πολλά για τον οργανισμό σας. Οι λοιμώξεις, όπως οι λευκές κηλίδες στα νύχια μπορεί να προκληθούν από τραύμα και έλλειψη ασβεστίου και τα βραδέως αναπτυσσόμενα νύχια μπορεί να προκύψουν από ανεπάρκεια βιταμινών και πρωτεϊνών μετά από ιογενή λοίμωξη. "Τα παρακάτω είναι μερικές από τις ασθένειες των νυχιών. Οι περισσότερες από αυτές είναι αποτέλεσμα κακής υγιεινής των νυχιών.

Είσφρηση νυχιών: Η ονυχογρυφωτική είναι μια ασθένεια των νυχιών. Ειδικός δήλωσε: "Το νύχι μπαίνει μέσα στην παρανυχίδα γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση αυτού του τύπου διαταραχής των νυχιών. Πολλές φορές το υπερβάλλον δέρμα των ποδιών μπορεί επίσης να θεωρηθεί από το σώμα σαν είσφρηση νυχιών". Συμπτώματα όπως ερυθρότητα, οίδημα και πόνος μπορούν να παρατηρηθούν. Συνιστάται να επισκεφθείτε έναν γιατρό αμέσως πριν μετατραπεί το πρόβλημα σε λοίμωξη. Αυτό το πρόβλημα των νυχιών συμβαίνει επίσης επειδή φοράμε εξαιρετικά σφιχτά υποδήματα για μεγάλη διάρκεια.

Βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις: Αυτή είναι μια επικρατούσα ασθένεια των μυκήτων των νυχιών. Συμβαίνει εξαιτίας της χρήσης παπουτσιών τα οποία έχουν μουσκευτεί από ιδρώτα ή καλτσών ή ελλιπούς καθαριότητας των νυχιών.

Ερυθρότητα στα νύχια: Αυτός ο τύπος μόλυνσης προκαλείται από ιούς όπως τα βακτήρια και οι μύκητες. Οι πτυχές των νυχιών λειτουργούν ως φράγμα μεταξύ των περιβαλλόντων ιστών και της πλάκας των νυχιών. Αυτή η ασθένεια μπορεί να χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα στα νύχια, πρήξιμο στις πτυχές των νυχιών και πόνο.

Εύθραυστα νύχια: Οι άνθρωποι που έχουν αυτή τη διαταραχή των νυχιών αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ανάπτυξη των νυχιών. Τα νύχια σπάνε ή ξεφλουδίζουν. Αυτό δείχνει ότι  δεν είναι ενυδατωμένα ή δεν έχουν αρκετό φυσικό έλαιο.

Πράσινος Αποχρωματισμός: Το Pseudomonas είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που συμβαίνει μεταξύ της πλάκας των νυχιών και του νυχιού όπου το νύχι εμφανίζει πράσινο αποχρωματισμό. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι αν κόψουν το μέρος εκείνο, τότε το πρόβλημα θα λυθεί. Αλλά το νύχι μεγαλώνει ξανά με το ίδιο χρώμα.

Παχιά νύχια: Η ονύχωξη είναι μια ασθένεια στην οποία τα νύχια γίνονται πολύ παχιά, υψώνονται πάνω από το επίπεδο του δέρματος και έχουν αλλαγές στο χρώμα. Δείχνει επίσης εσωτερικές διαταραχές του οργανισμού και μπορεί να συμβεί λόγω των παρενεργειών οποιωνδήποτε φαρμάκων.

Γραμμή του Beau: Σε αυτό, εμφανίζεται μια παχιά γραμμή στο νύχι που συμβαίνει λόγω υποσιτισμού, τραυματισμού ή οποιασδήποτε ασθένειας. Είναι απαραίτητο να ανακαλύψετε και να αναλύσετε τέτοιες αλλαγές στα νύχια σας και να το προλάβαιτε έγκαιρα.

Ειδικός πρόσθεσε: "Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τα νύχια στεγνά και καθαρά όλη την ώρα καθώς αυτό το μέρος του σώματος μολύνεται χωρίς να παρατηρεί κανείς την αλλαγή. Μπορείτε να το αναγνωρίσετε μόνο όταν η ζημιά έχει γίνει. Προτείνω στους ανθρώπους να παίρνουν βιταμίνες με βάση τη βιοτίνη, καθώς βοηθούν στη μείωση της σοβαρότητας των προβλημάτων των νυχιών. " Ένα νύχι είναι μια νεκρή δομή (Σσ. όπως τα μαλλιά), αλλά μεγαλώνει έξω από ένα ζωντανό μας κομμάτι. Το νύχι μεγαλώνει περίπου τρία χιλιοστά σε ένα μήνα, ακριβώς όπως τα μαλλιά μας. Τα υγιή νύχια πρέπει να φαίνονται ροζ, ομαλά, όχι εύθραυστα ή ξηρά και πρέπει να μεγαλώνουν τακτικά. Εάν τα νύχια δεν αυξάνονται σωστά, είναι εύθραυστα, συνεχώς κόβονται, αναπτύσσονται αλλαγές επιφάνειας όπως κοιλώματα, κοιλότητες, γραμμές, αλλαγές χρώματος ή μολύνονται επανειλημμένα, τότε αυτό αποτελεί ένδειξη για ένα άλλο θέμα υγείας. "

Οι κοινές ανεπάρκειες όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Β, το ασβέστιο, ο σίδηρος και η πρωτεΐνη μπορούν εύκολα να φανούν από τις αλλαγές των νυχιών. Συχνά βλέπουμε ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης Α και ασβεστίου έχει ως αποτέλεσμα τα εύθραυστα νύχια. Οι ανεπάρκειες της βιταμίνης D κάνουν τα νύχια ξηρά, καμπυλωμένα και αναπτύσσουν κορυφογραμμές. Μερικές από τις διαταραχές των νυχιών υποδεικνύουν επίσης προβλήματα υγείας όπως πνευμονική νόσο, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, ηπατική νόσο (κίρρωση, ηπατικό απόστημα) και αυτοάνοσες διαταραχές όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, ή η αλωπεκία. Τα νύχια μας είναι ένας καθρέφτης της εσωτερικής μας υγείας. Πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικός για να αντιληφθείτε τέτοιες αλλαγές και να επισκεφτείτε αμέσως έναν δερματολόγο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας