Είναι δύσκολη η εύρεση κατάλληλων τροφίμων όταν έχουμε μπει στη διαδικασία να χάσουμε βάρος.’Οσο περισσότερα τα λαχανικά και τα φρούτα, τόσο καλύτερα. Ένα λαχανικό που μπορείτε να εξετάσετε και να  προσθέσετε στη διατροφή σας είναι ο χυμός καρότου.

Ο χυμός καρότου έχει πολλά οφέλη στην υγεία, και είναι κατάλληλος να συμπεριληφθεί σε οποιαδήποτε υγιεινή διατροφή- ακόμη και χρήσιμος για κάποιον που θέλει να χάσει το επιπλέον βάρος.

Τα ωμά καρότα είναι γνωστά από καιρό ως καλή πηγή βιταμίνης Α. Ένα φλιτζάνι χυμός καρότου μπορεί να προσφέρει πάνω από 250 τοις εκατό της καθημερινής συνιστώμενης δόσης βιταμίνης Α, η οποία μπορεί να βοηθήσει να ανακάμψετε μετά από μια προπόνηση.

Χυμός καρότου και απώλεια βάρους

Ωστόσο, ενώ η βιταμίνη Α δίνει στο καρότο τη φήμη του περιέχει επίσης πολλές άλλες απαραίτητες βιταμίνες.

Οι βιταμίνες C και K είναι επίσης σημαντικές για τη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής. Βρίσκονται στο χυμό καρότου, και η βιταμίνη C βοηθά στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Η βιταμίνη Κ είναι επίσης άφθονη, και καλύπτεται από το καρότο η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σε ένα μόνο φλιτζάνι χυμό. Η βιταμίνη Κ διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη συνολική υγεία της οικοδόμησης και της αποκατάστασης των οστών.

Ίσως το πιο σημαντικό για τις δίαιτες απώλειας βάρους είναι οι βιταμίνες Β. Ο χυμός καρότου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή για πολλές από τις βιταμίνες Β, συμπεριλαμβανομένων των Β1, Β2 και Β6.

Αυτές οι βιταμίνες διασπούν τη γλυκόζη, τα λιπαρά και τις πρωτεΐνες. Αυτό βοηθά στην αύξηση της ικανότητας ανάπτυξης μυών, ενώ παράλληλα ενισχύει το μεταβολισμό σας, καθιστώντας ευκολότερη την απώλεια βάρους.

Ένας χυμός που χορταίνει

Όταν επιλέγετε μια διατροφή που βοηθά στην απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να εστιάσετε σε τρόφιμα που θα ωφελήσουν το σώμα με περισσότερους τρόπους από έναν, και ο χυμός καρότου είναι ένας από αυτούς.

Δεν είναι μόνο πλούσιος σε πολλά θρεπτικά συστατικά, αλλά και με φυτικές ίνες, οι οποίες κρατούν την πείνα μακριά και βοηθούν να αντισταθείτε σε οποιοδήποτε περιττό σνακ.

Τα καρότα περιέχουν επίσης πολύ νερό, γεγονός που τα καθιστά πιο χορταστικά.

Τα καρότα δεν έχουν πολλές θερμίδες, και δεδομένου ότι η ιδέα για απώλεια βάρους είναι να καίγονται περισσότερες θερμίδες από ό, τι καταναλώνονται, ο χυμός καρότου αποτελεί ιδανική επιλογή.

Ο χυμός καρότου βοηθά στην πέψη

Τα τρόφιμα που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας δεν επηρεάζουν μόνο το πώς (και αν)  χάνεται το βάρος αλλά επιδρούν και στην πέψη.

Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη ταλαιπωρία από άλλα. Τα ωμά καρότα, μαζί με το χυμό τους, μπορούν να διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο στη ρύθμιση της πέψης.

Ο χυμός καρότου βοηθά το σώμα να απορροφήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την καλή πέψη, γιατί είναι ήδη διασπασμένα σε χυμό, διευκολύνοντας έτσι την απορρόφησή τους από το σώμα.

Όσο περισσότερες θρεπτικές ουσίες απορροφώνται, τόσο λιγότερη δυσφορία θα αντιμετωπίσετε. Το σώμα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να διασπάσει τα θρεπτικά συστατικά στα ωμά φρούτα και τα λαχανικά, αλλά όταν καταναλώνονται μέσω χυμού, μειώνεται η ανάγκη αυτή.

Πώς να ξεκινήσετε με χυμό καρότων

Για κάποιον που δεν πίνει χυμό γενικά, μπορεί να του φανεί δύσκολο να ξεκινήσει. Ο αποχυμωτής έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμος, με το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας να εμπίπτει στην προετοιμασία των χυμών εκ των προτέρων.

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα εργαλεία.

Ξεκινήστε με τα λαχανικά που σας αρέσει να διευκολύνετε τη μετάβαση από ωμά  σε χυμό.

Πολλές δημοφιλείς συνταγές χυμού περιλαμβάνουν επίσης πολλά φρούτα και λαχανικά και ακόμη και πράγματα όπως λεμόνι και τζίντζερ για γεύση.

Ό,τι σας μείνει μπορεί να καταψυχθεί αμέσως, έτσι ώστε τα θρεπτικά συστατικά να διατηρηθούν και να τα απολαύσετε αργότερα.

Λόγω του πόσο εύκολο είναι να διατηρηθεί ένα συνεπές πρόγραμμα κατανάλωσης χυμού, ο χυμός καρότου (ή οποιοσδήποτε χυμός της επιλογής σας) μπορεί πλέον να αποδειχθεί βασικός σε δίαιτα για απώλεια βάρους.

Ο χυμός καρότου έχει κερδίσει τη δημοτικότητα με το πέρας των ετών για τα απίστευτα οφέλη στην υγεία που προσφέρει – είναι πλούσιος σε βιταμίνες- σε ένα μόνο φλιτζάνι- και επίσης βοηθά στην πέψη.

Επειδή καταναλώνεται σε μορφή χυμού, αυτό διευκολύνει τον οργανισμό να διασπάσει και να αφομοιώσει πολλά από αυτά τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της γαστρεντερικής δυσφορίας στη διαδικασία.

Μόνο ένα ποτήρι χυμός καρότου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πείνας καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς τα καρότα είναι πλούσια σε ίνες.

Η αποφυγή περιττών σνακ καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους, μαζί με τα τρόφιμα και τους χυμούς που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας