Πολλοί από εμάς διαλέγουν αν θα φάνε υγιεινά ή όχι, τρόφιμα με βάση τη διάθεσή μας. Όταν δεν υπάρχει καλή διάθεση, συχνά τείνουμε να θέλουμε να φάμε πρόχειρο φαγητό. Και αυτό μπορεί να είναι μια καταστροφική επιλογή όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Τρόποι για φτιάξετε τη διάθεσή σας

Πώς θα ισορροπήσετε τα συναισθήματά σας, πριν καταστρέψουν τη διατροφή σας; Πρώτον, βοηθά να σκεφτόμαστε το μέλλον και όχι μόνο αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Επαναπροσδιορίστε τα μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία από την καλή διατροφή και θυμηθείτε πόσο σημαντικότερες είναι αυτές από οποιαδήποτε βραχυχρόνια απόλαυση που προσφέρουν τα τρόφιμα.

Στη συνέχεια, αναζητήστε τρόπους για να φτιάξετε τη διάθεσή σας που δεν περιλαμβάνει καθόλου κατανάλωση τροφής. Εάν είστε κακόκεφος, καλέστε έναν φίλο που ξέρει πώς να σας παρακινήσει. Ή παρακολουθήστε μια αγαπημένη ταινία. Εάν είστε νευρικοί ή θυμωμένοι, απελευθερώστε τα συναισθήματά σας, ενώ ακούτε το αγαπημένο σας είδος μουσικής ή κάνοντας έναν περίπατο.

Καλός ύπνος και ημερολόγιο τροφίμων

Οι εργαζόμενοι που κοιμούνται καλά κάνουν πιο καλές υγιεινές επιλογές τροφίμων.Οι καλές επιλογές τροφίμων αποτρέπουν την κακή διάθεση και την συναισθηματική κατανάλωση που ακολουθεί συχνά. Ενισχύστε τη διάθεσή σας σε καθημερινή βάση με τακτική άσκηση και λίγα λεπτά χαλάρωσης, όπως κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο, διαλογισμός ή διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Η χρήση ενός ημερολογίου τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να αναζητήσετε αιτίες της κακής διάθεσης, όπως το άγχος, και να αναδείξετε τα πρότυπα συμπεριφοράς που μπορείτε στη συνέχεια να αλλάξετε. Για παράδειγμα, εάν μία συγκεκριμένη δυσκολία  στη δουλειά σας ωθεί να φάτε κάτι γλυκό, προετοιμάστε ένα πιο υγιεινό σνακ, όπως ένα μικρό δοχείο ξηρών καρπών και ξηρών φρούτων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα