Πόσο χρόνο περνάτε στην προετοιμασία  του πρωινού σας την ημέρα; Ίσως 10 ή 15 λεπτά, αν ανήκετε στην πλειονότητα των ανθρώπων. Συνήθως βιαζόμαστε να πάμε στη δουλειά ή στο σχολείο, και δεν θέλουμε σπαταλήσουμε τον χρόνο μας στην προετοιμασία του πρωινού.

Μερικοί άνθρωποι παραλείπουν το πρωινό (το οποίο δεν είναι καλή ιδέα), και άλλοι τρώνε πρωινό στο αυτοκίνητο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε πρωινό στο σπίτι. Θέλετε να φάτε ένα πρωινό το οποίο μπορείτε να προετοιμάσετε σε λίγο χρόνο -όσο λιγότερο το μαγείρεμα, τόσο το καλύτερο. Οπότε εδώ είναι μία λίστα με ιδέες για ένα υγιεινό και νόστιμο πρωινό.

Smoothies

Το μπλέντερ μπορεί να σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο εάν σας αρέσουν οι παχιές και γευστικές φρουτοσαλάτες από φρέσκα και κατεψυγμένα φρούτα με γάλα, νερό ή χυμό. Ακολουθήστε συνταγές για γευστικότατα smoothies, και στην πορεία πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη φρούτων. Εάν τα προτιμάτε πιο γλυκά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι, (όχι πάρα πολύ), ή ένα φακελάκι τεχνητής γλυκαντικής ουσίας.

Ενισχύστε τη θρεπτική δύναμη του smoothie σας προσθέτοντας αλεσμένα λιναρόσπορο και κάποιο απλό γιαούρτι ή φυστικοβούτυρο. Τα υγιή λιπαρά και οι πρωτεΐνες σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες του φρούτου θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε χορτασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρες. Αποφύγετε τα εμπορικά μίγματα φρούτων, τα οποία είναι κυρίως ζάχαρη, τεχνητά αρώματα και ελάχιστη ποσότητα φρούτου. Τέλος, αντισταθείτε στον πειρασμό να προσθέσετε παγωτό.

Πρωινό σάντουιτς

Μπορείτε να τα φτιάξετε από το μηδέν και η διαδικασία να σας πάρει μόνο λίγα λεπτά. Τηγανίζετε ένα αυγό και το σερβίρετε σε 100 τοις εκατό ολικής αλέσεως φέτες του τοστ. Προσθέστε μια φέτα τυρί, και στην ομελέτα σας μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια, πιπεριές και κρεμμύδια. Κόψτε τα συστατικά από το βράδυ και κρατήστε τα στο ψυγείο για να εξοικονομήσετε χρόνο το πρωί.

Αν δεν σας αρέσουν τα αυγά, φτιάξτε ένα  σάντουιτς με φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα από 100 τοις εκατό φρούτα και ψωμί ολικής αλέσεως.

Ένα άπαχο σάντουιτς γαλοπούλας με πράσινα φυλλώδη λαχανικά και μουστάρδα σε ψωμί ολικής αλέσεως είναι μια καλή επιλογή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Οποιοδήποτε τύπο σάντουιτς και να επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ψωμί ολικής αλέσεως ή ψωμί ζέας για να πάρετε περισσότερες φυτικές ίνες.

Ζεστά δημητριακά

Σκεφτείτε ένα μπολ με νιφάδες βρώμης, κανέλα και τα αγαπημένα σας φρούτα. Οι νιφάδες βρώμης μπορούν να προετοιμαστούν είτε στο μάτι της κουζίνας είτε στον φούρνο μικροκυμάτων. Υπάρχουν και δημητριακά βρώμης με διάφορες γεύσεις και είναι διαθέσιμα σε παντοπωλεία, αλλά ίσως και να μη θέλετε να προσθέσετε στο πρωινό σας τεχνητά αρωματικά και ζάχαρη.

Εάν δεν είστε οπαδός του βρώμης, μπορείτε να φάτε δημητριακά από κινόα, έναν νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που μπορεί να καταναλωθεί όπως η βρώμη. Όποια και αν είναι τα δημητριακά που θα επιλέξετε, ενισχύστε τη διατροφική αξία προσθέτοντας βατόμουρα, φράουλες ή κομμένα φρούτα μαζί με μερικά ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς όπως τα πεκάν, τα καρύδια ή τα αμύγδαλα. Σερβίρετε με ζεστό γάλα ή χυμό από φρέσκα φρούτα.

Αποφάγια

Τόσες πολλές τροφές συνδέονται με το πρωινό, όπως τα γλυκά δημητριακά, τα αυγά, το μπέικον, οι τηγανίτες, οι βάφλες και το γαλλικό τοστ με σιρόπι σφενδάμου. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να καταναλώσετε το πρωί αποφάγια της προηγούμενης ημέρας. Όπως με κάθε υγιεινό πρωινό, φροντίστε να συμπεριλάβετε πρωτεΐνες και πολλές ίνες για να σας κρατήσουν χορτάτο μέχρι το μεσημεριανό γεύμα. Ζεστάνετε ένα κομμάτι κοτόπουλου με πολλά πράσινα λαχανικά ή οποιαδήποτε λαχανικά προτιμάτε στο πλάι. Προσθέστε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και είστε έτοιμοι.

Τέλος, μπορείτε να προετοιμαστείτε έχοντας αγοράσει τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση, τα οποία δε χρειάζονται προετοιμασία.

  • Γιαούρτια.
  • Μπάρες Πρωτεΐνης.
  • Muffin Ολικής αλέσεως ή βρώμης.
  • Καθαρισμένα βραστά αυγά.
  • Μπουκαλάκια με 100% φυσικό χυμό φρούτων.
  • Φρέσκα φρούτα όπως μήλα, μπανάνες και αχλάδια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη
Απειλείται η παγκόσμια προσφορά σοκολάτας από καταστροφικό ιό
Ρεκόρ μεταμοσχεύσεων αιμοποιητικών κυττάρων στο "Γ. Παπανικολάου"