Ένα από τα πιο συχνά παράπονα κατά της υγιεινής διατροφής είναι πως μπορεί να μας κοστίσει αρκετά—ειδικά αν αναλογιστούμε ότι η συνήθως οικονομική επιλογή του να αγοράζουμε μεγάλες ποσότητες φρέσκων φρούτων και λαχανικών μπορεί πολλές φορές να μας αφήσει με αρκετά από αυτά χαλασμένα πριν προλάβουμε να τα φάμε. Πώς θα μπορέσουμε λοιπόν να διατηρήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα για περισσότερο καιρό;

Μπανάνες

Οι μπανάνες, όπως και μερικά ακόμα φρούτα, εκκρίνουν αιθυλένιο για να ωριμάσουν. Το αέριο αυτό συγκεντρώνεται περισσότερο στην κορυφή της μπανάνας, άρα μια τέλεια ιδέα είναι να τυλίξετε τις κορυφές τους με πλαστικό για να περιορίσετε το αέριο που αποβάλλουν. Πόσο μάλλον, αυτό θα βοηθήσει να μην ωριμάσουν γρηγορότερα και τα υπόλοιπα φρούτα στο ψυγείο σας.

Σέλερι

Το σέλερι μπορεί πολύ γρήγορα να μαλακώσει και να χάσει την γεύση του. Για να το προλάβετε αυτό, πλύντε το καλά και τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο. Δεν θα μπορεί να μπει αέρας μέσα, αλλά θα διατηρηθεί η υγρασία που το λαχανικό χρειάζεται για να παραμείνει φρέσκο.

Μαρούλι

Για να μην ξαναδείτε μαρούλι που έχει… μιζεριάσει στο ψυγείο, τοποθετήστε στα τοιχώματα του συρταριού των λαχανικών στο ψυγείο σας χαρτοπετσέτες. Αυτές θα απορροφήσουν περιττή υγρασία, και το μαρούλι σας – όπως και τα υπόλοιπα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά – θα παραμείνουν τραγανά και φρέσκα.

Μούρα

Τα μούρα είναι πολύ ευαίσθητα φρουτάκια, και πρέπει να προσέχουμε πώς τα αποθηκεύουμε για να μην μουχλιάσουν. Για να τα φροντίσετε, πρώτα πρέπει να τα ξεπλύνετε με ένα διάλυμα ξυδιού (ένα μέρος ξύδι για τρία μέρη νερού), και έπειτα να τα ξεπλύνετε ξανά μόνο με νερό. Αφού στεγνώσουν, τοποθετήστε τα στο κουτί τους και πίσω στο ψυγείο. Το ξύδι σκοτώνει διάφορα βακτήρια που προκαλούν την ανάπτυξη μούχλας.

Πατάτες

Σίγουρα κάποια στιγμή θα αγοράσατε ένα μεγάλο σακί με πατάτες, και είδατε μετά από λίγο καιρό ότι άρχισαν να βγάζουν… ρίζες. Για να το σταματήσετε αυτό, αποθηκεύστε τις σε ένα ψυχρό, στεγνό μέρος. Επίσης, βάλτε μέσα στο σακί ένα μήλο—δεν είναι 100% αποδεδειγμένο ότι λειτουργεί, αλλά είναι μια πατροπαράδοτη συμβουλή που έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο. Δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι πεντανόστιμα, σούπερ υγιεινά… και σούπερ εύκολα να αρχίσουν να μαλακώσουν και να αποκτήσουν αηδιαστική υφή. Για να το προλάβετε αυτό, πρέπει να τα αποθηκεύετε σε χάρτινες σακούλες, και όχι σε πλαστικές. Το πλαστικό κλειδώνει μέσα του υγρασία, μουχλιάζοντας τα μανιτάρια, ενώ το χαρτί τα αφήνει να αναπνέουν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο