Καθώς περνούν τα χρόνια, το σώμα μας μεγαλώνει και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρηθεί υγιές. Και αυτό και το μυαλό. Έτσι πρέπει να προσπαθήσουμε δύο φορές πιο σκληρά για να διατηρήσουμε την υγεία μας. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζετγαι να προσέχετε τι πρέπει ή δεν πρέπει να τρώτε. Στη δεκαετία των 20 επιτρέπεται να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να είστε πιο ελεύθεροι, αλλά αφού περάσετε τα 30, θα πρέπει να αρχίσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας περισσότερο από ό, τι κάνατε ποτέ.

Δεν θα αισθανθείτε διαφορετικά στα 20 σας, αλλά στα 30 σας, θα αρχίσετε να παρατηρείτε ορισμένες ανεξήγητες αλλαγές στο σώμα σας που θα σας δυσκολεύουν να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος ή να παραμείνετε γενικά υγιείς. Αλλά τα τρόφιμα που τρώτε ή αποφεύγετε μπορεί να σας βοηθήσουν να ωριμάσετε με χάρη και να μειώσετε τις πιθανότητες να αναπτύξετε ορισμένες ασθένειες. Εδώ είναι 4 τρόφιμα που πρέπει να τρώτε στα 30 σας.

Ψάρι

Η γήρανση φέρνει μαζί της αρκετές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του πόνου των αρθρώσεων. Μπορεί να μην συμβεί σε όλους μετά την ηλικία των 30 ετών, αλλά είναι πολύ πιθανό μια γυναίκα να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα. Μια μελέτη που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο απεφάνθη ότι η κατανάλωση ψαριών μπορεί να μειώσει τα ένζυμα που τρώνε τον χόνδρο και μπορεί να βελτιώσει την υγεία των οστών. Η κατανάλωση ψαριών μπορεί να επιβραδύνει τον εκφυλισμό του χόνδρου και να μειώσει τη φλεγμονή των αρθρώσεων, δίνοντάς σας έτσι υγιή οστά.

Ξηροί καρποί

Η εξισορρόπηση της επαγγελματικής και προσωπικής σας ζωής μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση για τα 30 σας - για κάποιους, είναι η εκκίνηση κάτι καινούργιου όπως η δημιουργία μιας νέας οικογένειας, για μερικούς μπορεί να είναι η αναρρίχηση στην επαγγελματική πυραμίδα και ούτω καθεξής. Για να μπορέσετε να διαχειριστείτε όλα αυτά με τη μέγιστη ενέργεια είναι σημαντική και η κατανάλωση καρπών με κέλυφος, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει στις καθημερινές σας ανάγκες.

Τα καρύδια είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε που κρατάει το ανοσοποιητικό σύστημα υγιές και ανθεκτικό. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Β, η οποία είναι σημαντική για τη διατήρηση των μετρήσεων της αρτηριακής σας πίεσης, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πρωτεΐνες

Μια μεταβολική διαταραχή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην υγεία σας. Μπορεί να συνδυαστεί με περιττό πάχος στο σώμα σας. Ο μεταβολισμός είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ο οργανισμός χρησιμοποιεί θερμίδες που λαμβάνονται από τρόφιμα και τις μετατρέπει σε ενέργεια. Μετά την ηλικία των 30 ετών, γίνεται δύσκολο να κάψετε υπερβολικές θερμίδες, οπότε οι γυναίκες 30 ετών θα πρέπει να τρώνε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες.

Η κατανάλωση άπαχου κρέατος και ψαριών μπορεί να συμβάλει στην τόνωση του μεταβολισμού και της ενέργειας. Θα βοηθήσει επίσης να περιορίσετε την πείνα και δεν θα χρειάζεται να τρώτε υπερβολικά. Η κατανάλωση διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες θα διατηρήσει τον μεταβολισμό σας υπό έλεγχο, πράγμα που με τη σειρά του θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιές βάρος και ν τα επίπεδα σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Φασόλια

Οι λεπτές γραμμές κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπο μόλις φτάσετε στα 30. Μια μελέτη που διεξήχθη από μια ομάδα Αυστραλών επιστημόνων διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν φασόλια είχαν λιγότερες ρυτίδες και λιγότερες βλάβες που σχετίζονται με τον ήλιο. Τα φασόλια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα σας από την έκθεση στον ήλιο και τη ρύπανση. Θα βελτιώσουν την υγεία του δέρματος και θα το προστατεύσουν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;