Επειδή όλοι θέλουμε το γλυκό μας, αλλά δεν θέλουμε τις περιττές θερμίδες, αυτές είναι μερικές επιλογές με λιγότερες από 100 θερμίδες.

Το γλυκό είναι κάτι που δεν θέλουμε να στερηθούμε, ακόμα κι αν κάνουμε δίαιτα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα περισσότερα γλυκά είναι φορτωμένα με περιττές θερμίδες. Συνεπώς, βρήκαμε μερικούς τρόπους να ικανοποιήσουμε την όρεξή μας για γλυκό με λιγότερες από 100 θερμίδες την φορά.

Κατεψυγμένη μπανάνα με σοκολάτα

Κόψτε μια μπανάνα στη μέση και λιώστε δύο κομμάτια σκούρα σοκολάτα. Απλώστε την πάνω στην μπανάνα και βάλτε στην κατάψυξη. Το κάθε κομμάτι θα έχει μόλις 75 θερμίδες.

Ζεστό κακάο

Ξεχάστε το σιρόπι ή το ζαχαρούχο γάλα. Το κλασικό κακάο φτιάχνεται με νερό, και οι θερμίδες του είναι εξαιρετικά χαμηλές, αν δεν προσθέσουμε ζάχαρη (δοκιμάστε κανέλα όμως). Εναλλακτικά, με μια κούπα γάλα 0%, οι θερμίδες ανεβαίνουν στις 100.

Αποξηραμένα φρούτα

Τα περισσότερα αποξηραμένα φρούτα (φυσικά, χωρίς έξτρα ζάχαρη) έχουν ως μετρητή μερίδας μια... μικρή χούφτα, και μας προσφέρουν από 40 μέχρι 80 θερμίδες. Και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά, χωρίς λιπαρά.

Σκούρα σοκολάτα

Αν καταφέρουμε να μην παραβούμε τον κανόνα και τρώμε μόνο δύο μικρά σοκολατάκια από σκούρα σοκολάτα την ημέρα, δεν θα πάρουμε πάνω από 80 θερμίδες. Επιπλέον, η σκούρα σοκολάτα σε μικρές ποσότητες είναι υγιεινή. (Που σημαίνει ότι γενικά είναι υγιεινή τροφή, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνουμε, επειδή από ένα σημείο και μετά οι κενές θερμίδες της θα ξεπεράσουν τα οφέλη για τον οργανισμό.)

Δημητριακά ολικής με σκούρα σοκολάτα

Κυκλοφορούν παντού, και μερικές μάρκες είναι και αρκετά φτηνές. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μισή μόνο μερίδα, και γάλα 0%, και έχετε άμεσα ένα μίνι γεύμα γύρω στις 100 θερμίδες.

Μους σοκολάτα

Η μους σοκολάτα προσφέρει μόλις 80-100 θερμίδες ανά μερίδα, και είναι μακράν από τα πιο "υγιεινά" γλυκά σοκολάτας που υπάρχουν.

Μούρα

Πάρτε μια σακούλα και αφήστε τα στην κατάψυξη. Θα κρατήσουν πάρα πολύ καιρό και θα είναι ένα πανεύκολο, σούπερ υγιεινό αλλά και πολύ διαιτητικό σνακ. Ή μια τέλεια προσθήκη στο πρωινό σας, με μόλις 50-90 θερμίδες ανά μερίδα.

Επιδόρπια γιαουρτιού

Τα περισσότερα επιδόρπια γιαουρτιού στην αγορά προσφέρονται σε μικρές μερίδες που δεν ξεπερνούν τις 100 θερμίδες.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης
Πόσο ωφέλιμη είναι η ρύθμιση του σακχάρου μετά το εγκεφαλικό [μελέτη]