Δεν παίζει ρόλο μόνο η σκληρή και εντατική άσκηση για να χτίσουμε ένα γυμνασμένο σώμα. Χρειάζεται να προσέχουμε και τη διατροφή μας, αλλά και να φροντίζουμε να ενσωματώνουμε στα γεύματά μας καθημερινά τροφές που βοηθούν τους μυς μας να επανέλθουν από την άσκηση και να μεγαλώσουν. Και αυτές είναι οι έντεκα καλύτερες τροφές για να το καταφέρουμε αυτό, και οι λόγοι γιατί.

Ελαιόλαδο

Γιατί: Έχει μονοακόρεστα λιπαρά που προστατεύουν την καρδιά, πολλά αντιοξειδωτικά και μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη. Είναι εξαιρετικό "καύσιμο" για τον οργανισμό μας. Τα λιπαρά είναι πολύ σημαντικό κομμάτι ενός γυμνασμένου σώματος.

Αβοκάντο

Γιατί: Ξανά, είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά, αλλά προσφέρει και πολλές φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά.

Σολομός

Γιατί: Τα ω-3 λιπαρά του είναι από τους πιο δυνατούς συμμάχους της υγείας μας, σχεδόν σε κάθε επίπεδο. Επιπλέον, τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης χωρίς τα κορεσμένα λιπαρά του κόκκινου κρέατος.

Γλυκοπατάτες

Γιατί: Είναι πολύ πιο χαμηλές σε γλυκαιμικό δείκτη από τις κανονικές πατάτες και μας γεμίζουν με πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Η γλυκοπατάτα είναι ίσως ένας από τους πιο υγιεινούς υδατάνθρακες που μπορούμε να έχουμε στην καθημερινότητά μας.

Μπρόκολο

Γιατί: Όλα τα λαχανικά της οικογένειάς του, για την ακρίβεια: Κουνουπίδι, λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών. Αυτά τα λαχανικά περιέχουν εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες αλλά τεράστιες ποσότητες φυτικών ινών και βιταμινών.

Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά

Γιατί: Όπως το σπανάκι, που ίσως να είναι το λαχανικό με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών. Τα πράσινα λαχανικά δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου θερμίδες, αλλά αποτελούνται κατά βάση από νερό, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Και οι φυτικές ίνες τους βοηθούν να χορταίνουμε εύκολα.

Μούρα

Γιατί: Τα μούρα είναι για τα φρούτα ό,τι είναι το σπανάκι για τα λαχανικά. Περιέχουν εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες και αντιστρόφως ανάλογες ποσότητες φυτικών ινών και (κυρίως) αντιοξειδωτικών.

Ξηροί καρποί

Γιατί: Οι ξηροί καρποί είναι από μόνοι τους μικροσκοπικά πλήρη γεύματα, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, καλά λιπαρά αλλά και πρωτεΐνη. Συνεπώς, αν προσέχετε τις μερίδες, επειδή οι θερμίδες τους είναι αρκετές, οι ξηροί καρποί αποτελούν το ιδανικό σνακ μετά την προπόνηση.

Μπανάνες

Γιατί: Το πιο γρήγορο, γλυκό και υγιεινό σνακ για κάθε άνθρωπο που γυμνάζεται. Προσφέρουν μερικούς υδατάνθρακες για να επανέλθουν οι μύες, αλλά και τον ισχυρό ηλεκτρολύτη κάλιο. Ακόμα καλύτερα, οι μπανάνες είναι από τις πιο εύπεπτες τροφές.

Βρώμη

Γιατί: Όπως και η γλυκοπατάτα, η βρώμη είναι απαραίτητη αν θέλουμε να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή αλλά χωρίς την παρουσία απλών υδατανθράκων και κενών θερμίδων στην καθημερινότητά μας. Η βρώμη περιέχει πολλές φυτικές ίνες, αλλά και λίγη πρωτεΐνη και σίδηρο.

Γιαούρτι

Γιατί: Το γιαούρτι περιέχει αρκετή πρωτεΐνη αλλά είναι και από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου. Πέρα από αυτό, τα γιαούρτια περιέχουν προβιοτικά, που φροντίζουν για την υγεία του πεπτικού μας συστήματος.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παραχώρηση 150 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου "Καρατάσιου" για ανέγερση νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
"Τεράστια ανησυχία" ΠΟΥ για μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
Νέο τεστ ούρων ανιχνεύει τον καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου