Τα νέα δεδομένα της καραντίνας είναι ιδιαίτερα σκληρά για την διατροφή μας. Ειδικά αν δουλεύουμε από το σπίτι, δεν υπάρχει χρόνος για να ασχοληθούμε με την μαγειρική, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε είτε σε πρόχειρες και ανθυγιεινές λύσεις, είτε στο να παραγγέλνουμε. Και επειδή κανένα από τα δυο αυτά σενάρια δεν ακούγεται καλό, ορίστε μερικές τέλειες και πανεύκολες συνταγές για να μην χαλάσουμε (και) την διατροφή μας σε αυτό το lockdown.

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο

Υλικά: 12 λευκά μανιτάρια χωρίς το κοτσάνι, 2 κ.σ. σως πέστο, 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση: Βάζουμε πολύ λίγο λάδι στα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο. Γεμίζουμε με την πέστο και ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν λίγο χρώμα.

Μπριζόλα μαριναρισμένη σε κρασί

Υλικά: Μία μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς λίπος, μισή κούπα κόκκινο κρασί, 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κρασί με το σκόρδο και 2/3 της κούπας ελαιόλαδο. Αφήνουμε την μπριζόλα να μαριναριστεί τουλάχιστον για 30 λεπτά, σκεπασμένη στο ψυγείο. Μαγειρεύουμε την μπριζόλα στο τηγάνι για 7-10 λεπτά και από τις δύο πλευρές, και την αφήνουμε να κρυώσει για άλλα 10.

Ψητά καυτερά ρεβίθια

Υλικά: Μία κονσέρβα ρεβίθια στραγγισμένα, λίγο ελαιόλαδο, 1 κ.σ. πάπρικα

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, και τα τοποθετούμε σε πλατύ ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά, φροντίζοντας μερικές φορές να τα ανακατεύουμε.

Κοτόπουλο λεμονάτο με μπρόκολο

Υλικά: Ένα στήθος κοτόπουλο φιλεταρισμένο, Ένα μπρόκολο κομμένο σε "λουλουδάκια", Χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι το μπρόκολο να γίνει τραγανό και το κοτόπουλο να έχει ψηθεί πλήρως.

Γρήγορα σουτζουκάκια με πατάτες γιαχνί

Υλικά: 1 έτοιμο μπιφτέκι από κρεοπωλείο, 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας, 2 πατάτες

Εκτέλεση: Πλάθουμε το μπιφτέκι σε μικρότερα σουτζουκάκια, και βάζουμε πρώτα τις πατάτες να βράσουν στην σάλτσα ντομάτας. Αφού έχουν ήδη αρχίσει να μαλακώνουν και να μην θέλουν πάρα πολύ βράσιμο, βάζουμε και τα σουτζουκάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 12-15 λεπτά, σβήνουμε

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου [μελέτη]
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]