Μετά τα 50, οι άνδρες αρχίζουν να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για διάφορες παθήσεις. Από καρδιοπάθεια μέχρι διαβήτη τύπου 2 και υπέρταση. Ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στη διατροφή. Ποιες τροφές μπορούν να σας κάνουν κακό και θα πρέπει να αποφεύγετε πλέον;

Σφολιάτες

Κρουασάν, τυρόπιτες και όλα τα σχετικά. Μπορεί μερικές φορές να είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για πρωινό, αλλά προσφέρουν μονάχα κενές θερμίδες και κακά λιπαρά, τα οποία προκαλούν σημαντική ζημιά στην καρδιά. Προτιμήστε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη, αλλά και με καλής ποιότητας υδατάνθρακες, όπως κινόα με ξηρούς καρπούς και ένα φρούτο.

Αλλαντικά

Τα ζαμπόν, λουκάνικα, μπέικον και κάθε τι νόστιμο αλλά ανθυγιεινό πρέπει να κοπούν από την διατροφή σας, δυστυχώς. Είναι βόμβες λιπαρών που προκαλούν τεράστιες βλάβες στον οργανισμό. Κόψτε τα επεξεργασμένα κρέατα, και αντικαταστήστε τα με κοτόπουλο, μαγειρεμένο με τρόπους που σας αρέσουν.

Οποιαδήποτε σοκολάτα δεν είναι σκούρα

Μικρές ποσότητες σκούρας σοκολάτας έχει αποδειχθεί πως ωφελούν τον οργανισμό μας και μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη μας για κάτι γλυκό. Οποιαδήποτε άλλη μορφή σοκολάτας, όμως, όπως γάλακτος ή λευκή - και οποιοδήποτε άλλο γλυκό προϊόν τις περιέχει - είναι στην ουσία πολλές κενές θερμίδες, χωρίς καν τα μικρά ωφέλη της σκούρας σοκολάτας. Η λευκή σοκολάτα, ιδιαίτερα, είναι στην πραγματικότητα φυτικό λίπος και ζάχαρη, τίποτα περισσότερο.

Κόκκινο κρέας

Δεν λέμε ότι χρειάζεται να το κόψετε εντελώς. Ορισμένες άλιπα κομμάτια, μαγειρεμένα σωστά, μπορείτε να τις απολαμβάνετε με μέτρο  και έχουν σημαντικά οφέλη. Το κορεσμένο λίπος, όμως, του κόκκινου κρέατος είναι υπερβολικά πολύ για να το αγνοήσουμε. Ζητήστε από το κρεοπωλείο τα πιο άπαχα κομμάτια, και προσοχή στο πόσο λίπος χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα.

Μπάρες ενέργειας/πρωτεΐνης

Αν γυμνάζεστε ή αν χρειάζεστε απλά ένα γρήγορο και "υγιεινό" σνακ, οι μπάρες πρωτεΐνης... δεν είναι αυτό που χρειάζεστε, έχουν απλώς πολύ καλό μάρκετινγκ. Στην πραγματικότητα, είναι ζαχαρωτά με μερικές πρόσθετες βιταμίνες μέσα - περιέχουν υπερβολικά πολλές θερμίδες για να μετράνε πραγματικά τα οφέλη τους. Καλύτερα να φάτε ένα γιαούρτι με ένα φρούτο ή λίγο μέλι. Ή, αν θέλετε όντως κάτι πολύ γλυκό και είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε τις έξτρα θερμίδες, προτιμήστε ένα παστέλι με αμύγδαλο. Είναι πολύ λιγότερο επεξεργασμένο, και η πρωτεΐνη του είναι άμεση, από τους ξηρούς καρπούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η ενεργή σεξουαλική ζωή στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια απομακρύνει τη συναισθηματική αποξένωση
Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ 9χρονη με μηνιγγίτιδα
25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς