Ματωμένα ούλα

Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά η αιμορραγία των ούλων είναι  σημάδι της ανεπάρκειας βιταμίνης C. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διογκωμένα ούλα. Εάν η ανεπάρκεια γίνει σοβαρή τότε μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε την απώλεια των δοντιών λόγω της κακής υγείας των ούλων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ξηρό και ευαίσθητο δέρμα

Η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη υγιούς δέρματος. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα περισσότερα προϊόντα φροντίδας του δέρματος περιέχουν λεμόνι ή πορτοκάλι, φρούτα τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε το δέρμα σας από βλάβες και από τις ακτίνες του ήλιου. Διατηρεί το δέρμα σας σφιχτό και νεανικό. Ως εκ τούτου, η μικρή λήψη βιταμίνης C σημαίνει ξηρό και κατεστραμμένο δέρμα.

Αύξηση βάρους

Είναι ένα άλλο ασυνήθιστο σημάδι έλλειψης βιταμίνης C. Εάν ξαφνικά παίρνετε βάρος χωρίς κανένα λόγο, τότε η ανεπάρκεια της βιταμίνης C μπορεί να είναι μια αιτία. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C σχετίζονται με τη συσσώρευση λίπους- ειδικά με το λίπος της κοιλιάς.

Ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα

Όταν καταναλώνετε λιγότερη ποσότητα βιταμίνης C, είναι πιθανότερο να αρρωστήσετε. Η βιταμίνη C προάγει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση λοιμώξεων και βακτηρίων. Πρέπει να διασφαλίσετε την κατάλληλη κατανάλωση βιταμίνης C για να αποφύγετε συχνές ασθένειες.

Κούραση και εξάντληση

Η βιταμίνη C ενισχύει τη διάθεσή σας και σας γεμίζει ενέργεια. Η κούραση και η κόπωση είναι τα πρώτα δείγματα ανεπάρκειας βιταμίνης C. Αυτά είναι κοινά σημάδια πολλών ασθενειών, αλλά είναι και ένα από τα πιο εμφανή σημάδια ανεπάρκειας βιταμίνης C.

Αργή επούλωση πληγών

Η χαμηλή πρόσληψη βιταμίνης C επηρεάζει το σχηματισμό κολλαγόνου το οποίο είναι υπεύθυνο για την επούλωση των τραυμάτων. Η πληγή σας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από το συνηθισμένο για να ιαθεί, εάν καταναλώνετε χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C. Επίσης, γίνεστε πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις και ασθένειες.

Καλές πηγές για πρόσληψη της βιταμίνης C

Μερικές καλές πηγές βιταμίνης C μπορεί να περιλαμβάνουν:  λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, ακτινίδιο, ανανά, φράουλες, γκουάβα, σπανάκι, μπρόκολο, και παπάγια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα