Γράφουν οι Τζόβα Ελίζα, Παξιμαδάς Χρήστος

Burger, το διπλό: Το μεγάλο hamburger, συνήθως αποτελείται από δυο ή τρεις στρογγυλές φέτες ψωμί, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, διπλό μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά (περίπου 120γρ), 2 φέτες τυρί του τοστ και κλασική σος από κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα.

Αναλόγως το κατάστημα από το οποίο θα το προμηθευτείτε, το συγκεκριμένο αποδίδει από 490 μέχρι και 950 θερμίδες. Τι γίνεται αν το συνοδέψετε και με τηγανιτές πατάτες; 230 επιπλέον θερμίδες για τη μικρή συσκευασία, 330 για το μεσαίο μέγεθος και 460 extra θερμίδες για τη μεγαλύτερου μεγέθους συσκευασία τηγανιτής πατάτας!

Burger, το απλό: Το κλασικό cheeseburger συνήθως περιέχει δύο φέτες στρογγυλό ψωμί, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, ένα μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά (περίπου 60 γραμμαρίων), 1 φέτα τυρί του τοστ και κλασική σος. Χωρίς πατάτες θα σας δώσει περίπου 300 θερμίδες, καθώς και 5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους.

Αν επιλέξετε chicken burger, τα πράγματα δεν καλυτερεύουν, καθώς το τηγανιτό κοτόπουλο ανεβάζει τις θερμίδες στις 486 και το συνολικό λίπος από τα 12 στα 28 γραμμάρια.

'Κρέπα': Αν στη ζύμη που μπορεί να φτάσει και τις 245 θερμίδες ανα τεμάχιο, προσθέσετε δύο φέτες ζαμπόν, δυο φέτες μπέικον, 2 φέτες τυρί του τοστ, ντομάτα, μαρούλι, 10 τεμάχια πατάτες τηγανιτές και 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα, τότε οι θερμίδες που θα προσλάβετε θα φτάσουν τις περίπου τις 900! Αν πάλι επιλέξετε να βάλετε 1 φέτα γαλοπούλα, 1 φέτα τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών, ντομάτα, μαρούλι και 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light οι θερμίδες δεν θα ξεπεράσουν τις 430.

Μία ακόμη 'ελαφριά' εναλλακτική, των 400 θερμίδων, περιέχει τυρί τύπου φέτα χαμηλών λιπαρών, μανιτάρια, μαρούλι, πιπεριά, και ντομάτα.

'Club Sandwich': Ίσως η προτίμηση των περισσοτέρων. Το αγαπημένο μας αυτό club sandwich αποτελείται από 3 φέτες ψωμί του τόστ, 2 φέτες ζαμπόν, 2 φέτες μπέικον, 2 φέτες τυρί του τοστ, ντομάτα, μαρούλι, σος, πατάτες τηγανιτές και μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 1.200 θερμίδες.

Αν πάλι αντικαταστήσετε το ζαμπόν και το μπέικον με 2 φέτες γαλοπούλα, 2 φέτες τυρί του τοστ με χαμηλά λιπαρά και αντισταθείτε στις τηγανιτές πατάτες, τότε οι θερμίδες του αυτόματα θα μειωθούν τουλάχιστον στο μισό!

Πηγές:
www.nutrimed.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας