Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι πρόγονοί μας σκάρωσαν διάφορες αφροδισιακές συνταγές για να ανεβάσουν τη λίμπιντο μεταξύ των ερωτικών ζευγαριών. Μπορούν όμως αυτά τα τρόφιμα να τονώσουν πραγματικά τη σεξουαλική επιθυμία ή ο δεσμός μεταξύ λίμπιντο και διατροφής είναι  ένας αστικός μύθος;

Μέχρι στιγμής, κανένα τρόφιμο δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι διεγείρει τα  γεννητικά όργανα. Ωστόσο, η πράξη της κατανάλωσης τροφής μπορεί να προκαλέσει αυθυποβολή όσον αφορά το σεξ, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της επιθυμίας στο σώμα.

Από τα στρείδια μέχρι τη σοκολάτα, η Δρ. Clare Morrison αποκαλύπτει πέντε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα τρόφιμα που ενδεχομένως βοηθούν στην αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.

Στρείδια

❤Το 2005, το στρείδι ως αφροδισιακό κέρδισε δημοσιότητα καθώς πολλές δημοσιεύσεις των καταναλωτών ανέφεραν ότι τα μαλάκια - συμπεριλαμβανομένων των μυδιών και των κτενών - βρέθηκαν να έχουν ιδιότητες που προκαλούν επιθυμία.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένας καθηγητής Χημείας στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλυψε ότι τα μύδια περιείχαν το αμινοξύ - D-ασπαρτικό οξύ - το οποίο έχει βρεθεί ότι αυξάνει το επίπεδο των ορμονών του φύλου σε αρουραίους. Και ο ψευδάργυρος στα στρείδια μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη, η οποία μπορεί να προκληθεί από ανεπάρκεια ψευδαργύρου.

Σοκολάτα

❤Οι γιατροί στο Κρατικό Ψυχιατρικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης έφεραν πρώτη φορά στο τραπέζι την ιδέα της σοκολάτας ως αφροδισιακό στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η σοκολάτα περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη - PEA - η οποία δρα ως αμφεταμίνη στον εγκέφαλο, προκαλώντας την απελευθέρωση των ορμονών νορεπινεφρίνη και ντοπαμίνη για να δημιουργήσει συναισθήματα ευφορίας.

Ωστόσο, περαιτέρω μελέτες έδειξαν ότι τα επίπεδα της ΡΕΑ δεν έφτασαν ούτε καν στα αιματοκύτταρα.

Σαμπάνια

❤Η σαμπάνια έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό ως εργαλείο στο παιχνίδι της αποπλάνησης. Και δεν μιλάμε μόνο για τις αναστολές που διώχνει. Είναι ένα από τα πιο περιζήτητα προϊόντα πολυτελείας στον κόσμο. Ωστόσο, η σαμπάνια είναι απλώς σαμπάνια. Μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι τους κακομαθαίνουν – το οποίο είναι αφροδισιακό από μόνο του. Τέλος, ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι η μυρωδιά που έχουν οι σαμπάνιες και τα αφρώδη κρασιά αντιγράφει τα αρώματα των γυναικείων φερομονών.

Τρούφα

❤Όταν μιλάμε για φερομόνες, η τρούφα (η ποικιλία μανιταριού) έχει τη μυρωδιά ανθρώπινων φερομινών! Εάν αποφασίσετε να φάτε, μην μπείτε στον κόπο να πάρετε κονσέρβα.

Μπριζόλα

❤Σύμφωνα με μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, η μπριζόλα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη γυναικεία διέγερση. Αυτό συμβαίνει επειδή το πλούσιο σε πρωτεΐνες άπαχο κόκκινο κρέας αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης ντοπαμίνης και νορεπινεφρίνης, οι οποίες αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό! Οι μπριζόλες είναι επίσης γεμάτες με ψευδάργυρο –κάτι που είναι προφανώς καλό αφροδισιακό για τους άντρες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;