Τα αυγά είναι μια σούπερ τροφή, γεμάτη απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες. Αυτό είναι γνωστό. Αν τα συνδυάσουμε, όμως, με μερικές ακόμα υγιεινές τροφές, "ξεκλειδώνουμε" περισσότερα οφέλη, για τα οστά, τον εγκέφαλο αλλά και τα επίπεδα ενέργειάς μας.

Αυτοί, λοιπόν, είναι μερικοί υπέροχοι συνδυασμοί που μπορείτε να "εκμεταλλευτείτε" για να καρπωθείτε όσο περισσότερα οφέλη γίνεται.

Αυγό και σπανάκι

Βοηθά στην καλύτερη υγεία των οστών

Μια κούπα μαγειρεμένο σπανάκι περιέχει περισσότερο από... 1.000% της ημερήσιας δόσης μας σε βιταμίνη Κ, που είναι αναγκαία για την καλή υγεία των οστών. Η βιταμίνη Κ διαλύεται στο λίπος, συνεπώς ο οργανισμός την απορροφά καλύτερα μαζί με τροφές που περιέχουν λίγα λιπαρά... όπως το αυγό. Το σπανάκι, επιπλέον, περιέχει μικρές ποσότητες ασβεστίου και μαγνησίου, που είναι επίσης απαραίτητα για τα οστά μας.

Αυγό και πεπόνι

Ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας

Αν συνδυάσουμε αυτές τις δύο τροφές στο πρωινό μας, θα έχουμε αρκετή ενέργεια για να μας "βγάλει" μέχρι την ώρα του μεσημεριανού, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε κάποιο πρόχειρο σνακ στο ενδιάμεσο. Η πρωτεΐνη του αυγού βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των υδατανθράκων, μειώνοντας την έκκριση ινσουλίνης και τις απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα. Αυτό προκαλεί αίσθηση κορεσμού που διαρκεί περισσότερη ώρα.

Αυγό και μπανάνα

Τέλειο σνακ για μετά τη γυμναστική

Μετά από έντονη άσκηση, οι μύες μας χρειάζονται υδατάνθρακες και κάλιο, αλλά και πρωτεΐνη για να επανέλθουν. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει και τα τρία, σε πολύ καλές δόσεις. Ξανά, η πρωτεΐνη του αυγού βοηθά στο να μην ανέβουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ακυρώνοντας όλο τον ιδρώτα που χύσαμε με την γυμναστική.

Αυγό και τυρί

Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της περιόδου

Οι κράμπες της περιόδου είναι πολύ ενοχλητικές. Και εκείνη την στιγμή, ο οργανισμός της γυναίκας χρειάζεται ασβέστιο. Το ασβέστιο βρίσκεται άφθονο στο τυρί, αλλά χρειάζεται και λίγη βιταμίνη D για να απορροφηθεί σωστά. Για την πρόσληψή της φροντίζει ο κρόκος του αυγού. Βέβαια, αυτά τα δύο συστατικά ωφελούν τους πάντες. Και, αλήθεια, ποιος δεν λατρεύει μια ομελέτα με τυρί;

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ