Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι πίνουμε αλκοόλ. Και πολλοί από αυτούς τους λόγους μπορούν να είναι εορταστικοί, ενώ άλλοι πίνουν για να ξεχάσουν. Οι φετινές γιορτές θα είναι ένα πολύ γερό μείγμα αυτών των δύο, και - ας είμαστε ειλικρινείς - δεν έχουμε να οδηγήσουμε κάπου, άρα μπορούμε να πιούμε και λίγο παραπάνω. Θα κοιμηθούμε λίγο περισσότερο την επομένη.

Ειδικά αν καταφέρουμε να πιούμε και να μην φορτωθούμε ένα σωρό περιττές θερμίδες, για τις οποίες φημίζεται το αλκοόλ, και δη τα κοκτέιλ. Ευτυχώς υπάρχουν ορισμένα κοκτέιλ που δεν θα μας βαρύνουν τόσο, από θερμιδική άποψη τουλάχιστον. Επειδή στο κεφάλι σίγουρα θα μας βαρύνουν.

Vodka Iced Tea (80 θερμίδες)

Η βότκα μαζί με το παγωμένο τσάι (πάρτε χωρίς ζάχαρη) φτιάχνουν έναν τέλειο, δροσερό συνδυασμό που πίνεται πολύ εύκολα, αλλά επίσης έχει πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτόγνωρη γεύση. Παίξτε με διάφορες γεύσεις τσαγιού, και μην φοβηθείτε τον πειραματισμό, επειδή η βότκα είναι λευκός (ή μάλλον, διάφανος) καμβάς.

Ρούμι και diet κόλα (96 θερμίδες)

Άλλος ένας φοβερός συνδυασμός με πολύ λίγες θερμίδες, για όσους δεν είναι λάτρεις της βότκας. Παρ’ όλα αυτά, προσέξτε: η κόλα περιέχει καφεΐνη, άρα μπορεί να δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε μετά.

Μαρτίνι (176 θερμίδες)

Το κλασικό ποτό του Τζέιμς Μποντ είναι ένα μείγμα βερμούτ και τζιν. Όταν το φτιάχνουμε dry, υπάρχει λιγότερο βερμούτ και περισσότερο τζιν. Και, προαιρετικά, η ελιά.

Μοχίτο (168 θερμίδες)

Γλυκό, γευστικό αλλά και αρκετά ελαφρύ, το μοχίτο φτιάχνεται από ρούμι, ζάχαρη, φύλλα μέντας και lime. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με στέβια, αν θέλετε μία ακόμα πιο ελαφριά εκδοχή.

Skinny Gin και Tonic (75 θερμίδες)

Το κλασικό τζιν με τόνικ φτάνει μέχρι και τις 200 θερμίδες, μιας και το τόνικ δεν είναι τόσο “αθώο ” όσο νομίζουμε. Αν το αλλάξουμε με τόνικ διαίτης, και δυναμώσουμε τη γεύση με λίγο έξτρα χυμό lime, θα γλυτώσουμε πολλές περιττές θερμίδες, χωρίς να στερηθούμε αυτό το διαχρονικό ποτό.

Paloma (166 θερμίδες)

Αν σας αρέσει η τεκίλα, μην πιείτε μαργαρίτα – έχει υπερβολικά πολλές θερμίδες. Το Paloma είναι ένα μείγμα από χυμό γκρέιπφρουτ, σόδα και lime, και μπορούμε να το φτιάξουμε χωρίς τη ζάχαρη ή το αλάτι γύρω από το ποτήρι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια