Υλικά για 6 μερίδες

6 κολοκύθια
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι
1 φλιτζάνι αρωματικά (μαϊντανός, άνηθος)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κύβος ζωμός κότας
½ φλιτζάνι σταφίδες
1/3 φλιτζάνι ανάλατα καβουρδισμένα καρύδια
αλάτι
πιπέρι.

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο. Κόβετε κάθε κολοκύθι στη μέση και βγάζετε τους σπόρους. Βράζετε το ρύζι. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα υλικά. Σ’ ένα μπόλ αναμειγνύετε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζετε τα κολοκύθια με το μίγμα.

Τα βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνετε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, ώσπου να μαλακώσουν. Σερβίρονται ζεστά.

Θρεπτικά συστατικά ανα μερίδα (περίπου 1 κολοκύθι ή 1 ½ -2 φλιτζάνια)

Ενέργεια (Kcal) 234
Πρωτεΐνες (g) 7,3
Υδατάνθρακες (g) 47
Λίπη (g) 4,2
Φυτικές ίνες (g) 6,0
B12 (μg) 0
B6 (mg) 0,4
C (mg) 26
A (RE) 135
E (mg) 0,7
Ca (mg) 190
Fe (mg) 5,0
Mg (mg) 114,6

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ι. Βαρδακαστάνης: Το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί
Ενδυνάμωση των ασθενών: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση υιοθέτησης της περιτοναϊκής κάθαρσης στην Ελλάδα
Πνευμονία: Βακτηριακό ένζυμο είναι πιθανό να προκαλεί μοιραίες καρδιακές επιπλοκές [μελέτη]