Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλη συσκευασία Αρωματικά Χόρτα
  • 1 ματσάκι ρόκα ή νεροκάρδαμο
  • 4 ψιλοκομμένα κλωνάρια σέλινο
  • 12 τοματίνια , κομμένα στη μέση
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • 1 πρέζα ακατέργαστη ζάχαρη άχνη ή κανονική
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία
Ζεσταίνετε στο τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτετε το κοτόπουλο. Τηγανίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 6-8 λεπτά γυρίζοντάς τα συχνά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε για ένα - δυο λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνει τραγανό.

Βάζετε τη σαλάτα με τα αρωματικά χόρτα και τη ρόκα ή το νεροκάρδαμο σε ένα μπολ μαζί με το σέλινο, τα τοματίνια και το δυόσμο.

Φτιάχνετε τη σάλτσα χτυπώντας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε το ζεστό κοτόπουλο και τα μανιτάρια στο μπολ πάνω στη σαλάτα και προσθέτετε τη σάλτσα. Ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές του σεφ:
Αν δεν τρώτε κρέας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί φέτα αντί για κοτόπουλο. Θα χρειαστείτε περίπου 225 γρ. φέτα σε κύβους. Απλώς τηγανίζετε μόνο τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο.

Θρεπτική αξία (ανά μερίδα):

  • Σύνολο θερμίδων 180cals
  • Πρωτεΐνες 18g
  • Λιπαρά 10g
  • Κορεσμένα λιπαρά οξέα 2g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα 2g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 6g
  • Υδατάνθρακες 4g
  • Χοληστερόλη 43mg