Η ομελέτα είναι το τέλειο πρωινό, αν και είναι ιδανική για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Το καλό είναι ότι πάντα έχουμε στο ψυγείο μας κάτι που να ταιριάζει σαν προσθήκη στην ομελέτα. Εδώ θα δείτε έξι συνταγές για ομελέτα από όλο τον κόσμο.

*Μην ξεχάσετε να προσθέσετε λίγες σταγόνες ξύδι ή λεμόνι στα αυγά πριν τα χτυπήσετε. Το μείγμα θα αναδεύεται πιο εύκολα και η γεύση της ομελέτας θα είναι καλύτερη.

Γαλλική Ομελέτα

Η γαλλική ομελέτα είναι βουτυρώδης, ελαφριά και νόστιμη. Μερικοί σεφ προσθέτουν γραβιέρα ή τεμαχισμένο τσένταρ, πιπεριές, μανιτάρια ή ντομάτες, ζαμπόν σε κύβους, sour cream ή μπέικον, ενώ άλλοι προτιμούν την απλή εκδοχή με βούτυρο και αυγά. Ανεξάρτητα από το τι θα προσθέσετε, η κύρια γεύση πρέπει να είναι αυτή των αυγών και του βουτύρου.

Ιαπωνική Tamagoyaki

Τι είναι το Tamagoyaki; Πρόκειται για μια ομελέτα ιαπωνικού στιλ, η οποία μαγειρεύεται όπως μια συνηθισμένη ομελέτα και στο τέλος την τυλίγουμε πολλές φορές. Το αποτέλεσμα είναι ένα roll αυγού -όπως η τορτίγια, αλλά αντί για ζύμη έχετε λεπτή στρώση ομελέτας. Μπορείτε να τη φτιάξετε σε ένα συνηθισμένο τηγάνι, αν και στην Ιαπωνία, γενικά παρασκευάζεται σε ορθογώνιο τηγάνι για ομελέτα, το οποίο ονομάζεται makiyakinabe.

Ισπανική Ομελέτα

Γνωρίζατε ότι η Ισπανική Ομελέτα είναι επίσης γνωστή ως Tortilla de Patata; Όπως λέει και το όνομα, φτιάχνεται με φέτες πατάτας τις οποίες σωτάρουμε πρώτα σε λάδι και μετά περιχύνουμε με το μείγμα αυγών. Μπορείτε να προσθέσετε κρεμμυδάκια, πιπεριές και ντομάτα.

Ελληνική Ομελέτα: Ελιές, φέτα, σπανάκι και ντοματίνια, όλα ταιριάζουν στην ομελέτα. Ένα τέλειο μείγμα νοστιμιάς και υγιεινής διατροφής, η ελληνική ομελέτα παντρεύει τη γεύση με την ευκολία. Μπορείτε να τη σερβίρετε μαζί με μεζέδες στη μέση του τραπεζιού, σαν πρωινό ή ακόμη και σαν κυρίως του δείπνου σας.

Μεξικανική Ομελέτα

Στη μεξικανική ομελέτα χρησιμοποιείτε μόνο το ασπράδι και όχι τους κρόκους. Προσθέτετε μερικά μαύρα φασόλια, πιπεριές jalapeno και αβοκάντο, συμπληρώνετε με κόλιαντρο και σερβίρετε με λίγη σιράτσα στο πλάι.

Thai Khai Jiao

Η ομελέτα αυτή συνήθως σερβίρεται πάνω από ένα πιάτο ρύζι. Συνήθως αποτελείται από αφράτα, μαλακά στρώματα αυγών με τραγανές άκρες. Στην Ταϊλάνδη θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα. Μπορείτε να της δώσετε παραπάνω νοστιμιά προσθέτοντας ξερά κρεμμύδια ή πράσινα κρεμμύδια, για να έχει καλύτερη υφή και περισσότερη γεύση η ομελέτα, καθώς και κάποια πηγή πρωτεϊνών- μερικά κομμάτια στήθους κοτόπουλου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους παγκοσμίως
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα