Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
  • ½ φλιτζάνι σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα

Σιρόπι

  • 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλούδα κανέλλα
  • Βράζουμε για 20 λεπτά

Προετοιμασία
Βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε τις σταφίδες και το σουσάμι για λίγα λεπτά.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας διαρκώς.

Τα ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό και το αδειάζουμε σε φόρμα.

Το ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών
Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί θα αποτύχει ο προσωπικός γιατρός - Τα δομικά προβλήματα του ΕΣΥ
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος