Υλικά

  • 5 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 10 φλυτζάνια νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ½ φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα
  • ½ κουταλάκι κανέλλα και γαρύφαλλο

Προετοιμασία
Βάζουμε το καλαμποκέλαιο σε κατσαρόλα μεγάλη και ροδοκοκκινίζουμε τα αμύγδαλα χωρίς να καούν.

Έχουμε ζεστάνει το νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε διαρκώς ρίχνοντας το ρύζι, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.

Το μείγμα θα πήξει αλλά πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε 1 ώρα στους 200ο μέχρι να ροδίσει.

Το σερβίρουμε με πασπαλισμένη κανέλλα.

Σημ.: Είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας
Επιζώντες από καρκίνο μαστού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για δεύτερο καρκίνο [μελέτη]
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς