Μπισκότα χαμηλά σε υδατάνθρακες. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά είναι πραγματικότητα. Και μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας, με αυτές τις πολύ απλές συνταγές. Παράλληλα, φροντίζουμε να είναι πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, για να απολαύσουμε το γλυκό μας, αλλά να μην χαλάσουμε και την υγιεινή μας διατροφή.

Σοκολατένια μπισκότα από ρεβίθια

Υλικά: 1 κονσέρβα ρεβίθια ξεπλυμμένα και στεγνά, 1/2 κούπα φιστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου, 1/4 κούπα μέλι ή σιρόπι αγαύης, 2 κ.γ. βανίλια, μια πρέζα αλάτι, λίγo baking powder, 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα, 1/2 κούπα κομματάκια σκούρας σοκολάτας.

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια και το φιστικοβούτυρο και χτυπάμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μην έχει σβώλους. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Πλάθουμε τα μπισκότα και τα ψήνουμε για 12 με 14 λεπτά.

Σοκολατένια μπισκότα με μπανάνα

Υλικά: 2 ώριμες μπανάνες, 1/2 κούπα κομματάκια σκούρας σοκολάτας, 1 αυγό, 1/2 κούπα ξηροί καρποί ή φιστικοβούτυρο, μια πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση: Λιώνουμε τις μπανάνες, και μετά προσθέτουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μπισκότα από φιστικοβούτυρο

Υλικά: 1/4 κούπας φιστικοβούτυρο, 1/4 κούπας γλυκαντικό (όπως στέβια), 1 κ.σ. σκόνη λιναρόσπορου, 3 κ.σ. νερό.

Εκτέλεση: Αναμειγνύουμε την σκόνη λιναρόσπορου με το νερό. Ανακατεύουμε με το φιστικοβούτυρο και το γλυκαντικό και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 με 30 λεπτά μέχρι να "κάτσει". Το κόβουμε σε κομμάτια και είναι έτοιμο.

Μπράουνις από μαύρα φασόλια

Υλικά: 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια ξεπλυμμένα και στεγνά, 3 αυγά, 3 κ.σ. σάλτσα μήλου, 1/4 κούπας σκόνη κακάο, μια πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. βανίλια, 1/4 κούπας ζάχαρη, 1/2 κούπα κομματάκια σκούρας σοκολάτας

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να είναι στεγνές οι άκρες. Έχει ψηθεί όταν βάζουμε μέσα ένα πιρούνι και βγαίνει χωρίς άψητο μείγμα κολλημένο πάνω. Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα