Μερίδες Συνταγής: 10
Συστατικά
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι
2 κούπες καστανή ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
10 καρφιά γαρίφαλο
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις το σιμιγδάλι καβουρδιστεί ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα: 1/10 συνταγής
Θερμίδες: 280 kcal
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Υδατάνθρακες: 28 γρ.
Λίπος: 18 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ι. Βαρδακαστάνης: Το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί
Ενδυνάμωση των ασθενών: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση υιοθέτησης της περιτοναϊκής κάθαρσης στην Ελλάδα
Πνευμονία: Βακτηριακό ένζυμο είναι πιθανό να προκαλεί μοιραίες καρδιακές επιπλοκές [μελέτη]