Συστατικά

800 γρ. καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1½ κουταλάκια γλυκού baking powder
1½ κουταλάκια γλυκού βανίλια
2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά χτυπημένα
½ κούπα μαλακή μαργαρίνη light
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/12 συνταγής
Θερμίδες: 178 kcal
Πρωτεΐνη: 2,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Λίπος: 8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Βράστε σε νερό τα καρότα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Απομακρύνετε όλο το νερό και βάλτε τα καρότα στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, τo baking powder και τη βανίλια. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίξτε στο μίξερ το αλεύρι, τα αυγά και τη μαργαρίνη light.

Χτυπήστε το μείγμα και μεταφέρετέ το σε ένα ταψί. Ψήστε για περίπου 1 ώρα. Μόλις το σουφλέ είναι έτοιμο πασπαλίστε το με την άχνη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο