Η νέα γρίπη ήταν μια ‘ψεύτικη πανδημία’ που προκλήθηκε από τις φαρμακοβιομηχανίες που επιθυμούσαν να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη από έναν παγκόσμιο φόβο, ισχυρίζεται κορυφαίος ειδικός του κλάδου υγείας.

Ο Wolfgang Wodarg, επιδημιολόγος και επικεφαλής Υγείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κατηγόρησε τους παρασκευαστές φαρμάκων και εμβολίων κατά της γρίπης ότι επηρέασαν την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να κηρύξει πανδημία.

Η κίνηση αυτή οδήγησε τις φαρμακοβιομηχανίες στην αποκόμιση τεράστιων κερδών, δήλωσε, ενώ πολλές χώρες επιβάρυναν τον προϋπολογισμό τους, με εκατομμύρια ανθρώπους να εμβολιάζονται έναντι μιας σχετικά ελαφράς νόσου.

Το Ψήφισμα που πρότεινε ο Dr Wodarg, με το οποίο καλεί σε έρευνα σχετικά με το ρόλο των φαρμακοβιομηχανιών, πέρασε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και εντός του Ιανουαρίου θα διεξαχθεί επείγον διάλογος σχετικά με το θέμα.

Ο Dr Wodarg ονόμασε την εξάπλωση του ιού H1N1 ως ‘ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά σκάνδαλα του αιώνα.’ Όπως δήλωσε, έχει εμφανιστεί μια ελαφρά γρίπη και μια ψεύτικη πανδημία. Πρόσθεσε ότι οι ρίζες του φόβου φάνηκαν πέντε χρόνια πριν όταν οι επιστήμονες ανησυχούσαν πως ο περισσότερο φονικός ιός της γρίπης των πτηνών θα μεταλλαχτεί σε ανθρώπινη μορφή.

Σύμφωνα με τον Wodarg, η νέα γρίπη είναι είδος γρίπης σαν τα συνηθισμένα και η μεγάλη ‘καμπάνια πανικού’ που παρατηρήσαμε αποτέλεσε χρυσή ευκαιρία για εκπροσώπους εργαστηρίων που γνώριζαν ότι θα ‘κέρδιζαν το λαχείο’ σε περίπτωση κήρυξης πανδημίας.

Ο Wodarg επιθυμεί να αποσαφηνιστέι ότι έφερε αυτή τη μαζική επιχείρηση παραπληροφόρησης και να γνωρίσει ποιος αποφάσισε, με βάση ποια δεδομένα και πώς ακριβώς η επιρροή των φαρμακοβιομηχανιών έφτασε να βαραίνει τη λήψη αποφάσεων.

Πρόσθεσε ότι μια ομάδα ανθρώπων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σχετίζεται πολύ στενά με τις φαρμακοβιομηχανίες. Θεωρεί πως η επιρροή τους μπορεί ενδεχομένως να οδήγησε τον Π.Ο.Υ σε χαλάρωση του ορισμού μιας πανδημίας-και στην κήρυξη επομένως της παγκόσμιας πανδημίας τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Π.Ο.Υ επανέλαβε πρόσφατα ότι η πανδημία δεν έχει λήξει. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον αναμενόμενο.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ‘L'Humanite’, ο Wodarg, διατύπωσε επίσης ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο. Όπως δήλωσε, τα εμβόλια παρασκευάστηκαν πολύ σύντομα και ορισμένα συστατικά δεν εξετάστηκαν επαρκώς. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και χειρότερα νέα.

Το εμβόλιο που ανέπτυξε η Novartis, δήλωσε, παράχθηκε σε βιοαντιδραστήρα από καρκινικά κύτταρα, μια τεχνική που δεν είχε ποτέ χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα.

Ο Wodarg θεωρεί πως έφτασε η ώρα να απαιτήσουμε από τις κυβερνήσεις και πως ο σκοπός της έρευνας θα είναι να εμποδίσει να συμβεί στο μέλλον άλλη κήρυξη ψεύτικης πανδημίας. Πρόσθεσε ότι πρέπει να σιγουρευτούμε πως οι άνθρωποι μπορούν να βασίζονται στην ανάλυση και τη γνώση των εθνικών και διεθνών δημόσιων οργανισμών.

Οι τελευταίοι έχασαν τώρα την αξιοπιστία τους, εκτιμά, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με προϊόντα που ενδεχομένως περιέχουν κινδύνους για την υγεία.

Η ατμόσφαιρα πανικού, σύμφωνα με τον Wodarg, οδήγησε τις κυβερνήσεις σε αποθήκευση του αντιικού Tamiflu και σε συμβόλαια ‘εν υπνώσει’ για εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, τα οποία ενεργοποιούνται μόλις ο Π.Ο.Υ κηρύξει πανδημία.

Εκπρόσωπος της GSK, μιας από τις παρασκευάστριες εταιρίες του εμβολίου, δήλωσε ότι οι κατηγορίες για επιρροή από τις φαρμακοβιομηχανίες δεν ευσταθούν και είναι παραπλανητικές. Πρόσθεσε ότι Ο Π.Ο.Υ διακήρυξε πως ο ιός H1N1 πληρούσε τα κριτήρια κήρυξης πανδημίας.

Πηγές: Fox news, Daily Mail.