Ολλανδός που υποβλήθηκε σε επέμβαση ισχίου δεν μπορεί να σταματήσει να ξεσπά σε γέλια σχεδόν κάθε φορά που μιλά.

Ο Ολλανδός υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο ισχίο πριν 2 χρόνια και τώρα δεν μπορεί να σταματήσει το γέλιο όσο και να προσπαθεί.

Η σύζυγός του δήλωσε πως φαίνεται ότι λόγω της εγχείρησης, λόγω της αναισθησίας, γελά περισσότερο. ‘Όταν συζητώ μαζί του και μόνο γελά, καταντά ενοχλητικό.’

Δεν πρόκειται όμως μόνο για χαμόγελα, Πότε -πότε ξεσπά σε κλάματα όταν ακούει τον Εθνικό Ύμνο της Ολλανδίας.

Μπορεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά να εξηγηθεί από ιατρική πάθηση;

Ο νευρολόγος Dr. Erik Pioro, της Cleveland Clinic, που δεν ασχολείται με τη φροντίδα του άντρα, δήλωσε ότι το περιστατικό μοιάζει με ‘κλασικό συμβάν’ πάθησης που ονομάζεται ψευδοπρομηκική παράλυση. Πρόκειται για νευρολογική διαταραχή που προκαλεί ανάρμοστα συναισθηματικά ξεσπάσματα.

Άνθρωποι με πολλαπλή σκλήρυνση ή τραύμα στον εγκέφαλο μπορεί ενδεχομένως να εμφανίσουν την πάθηση.

Ο Pioro δήλωσε ότι η πάθηση χαρακτηρίζεται από εκρηκτικό γέλιο, ενώ μπορεί να εμφανιστεί και κλάμα κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης συναισθηματικής αντίδρασης. Πρόσθεσε ότι θα ήταν συναρπαστικό να ελεγχθεί ο εγκέφαλος του Ολλανδού με μαγνητική τομογραφία για ενδείξεις εγκεφαλικού επεισοδίου ή άλλου τραύματος στον εγκέφαλο.

Αν η πάθηση προκαλεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μπορεί να υπάρχει ενδεχομένως ελπίδα, καθώς το 2010 ο FDA ενέκρινε σκεύασμα για την αντιμετώπισή της.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]