Με την έλευση του χειμώνα, οι ιδιοκτήτες σκύλων χρειάζεται να γνωρίζουν πώς να κρατούν ασφαλείς και άνετους τους φίλους τους, δηλώνει ειδικός.

Η Susan Nelson, του Kansas State University, δήλωσε ότι ένας γενικός κανόνας είναι ότι αν κάνει πολύ κρύο για σας έξω, τότε κάνει και για τον σκύλο σας. Αρκετοί παράγοντες, όπως το μέγεθος, βοηθούν ορισμένους σκύλους να αντέχουν το κρύο περισσότερο από άλλους.

Η Nelson, δήλωσε ότι το μικρό μέγεθος και το κοντό τρίχωμα, όπως συμβαίνει με το Chihuahua, κάνει τους σκύλους λιγότερο ανθεκτικούς στο κρύο. Ορισμένα από αυτά τα σκυλιά μπορεί να μην αντέχουν ούτε πιο δροσερές θερμοκρασίας που είναι πάνω από την παγωνιά, για μεγάλο διάστημα.

Πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη σωματική μάζα και το μακρύτερο τρίχωμα επιτρέπουν στους σκύλους να αντέχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες για μεγαλύτερο διάστημα, όπως για παράδειγμα το χάσκι Σιβηρίας.

Καλή ιδέα είναι να δώσετε στον σκύλο σας αρκετό χρόνο ώστε να συνηθίσει τις πιο κρύες θερμοκρασίες. Με την έκθεση σε σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας θα μπορέσει να αναπτύξει ένα προστατευτικό χειμωνιάτικο τρίχωμα και να προσαρμοστεί σε πιο κρύες συνθήκες.

Ενώ τα ρούχα και οι μπότες μπορεί να δώσουν επιπλέον προστασία στους σκύλους, έχουν ορισμένα μειονεκτήματα.

Σύμφωνα με τη Nelson, πρέπει να κοιτάτε για αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό, όπως κουμπιά στα ενδύματα του σκύλου. Να είναι φτιαγμένα από υλικό που αναπνέει και το υλικό να μην ερεθίζει το σκύλο. Θα πρέπει να φοριούνται με επίβλεψη, καθώς ο σκύλος μπορεί να μπερδευτεί σε αυτά.

Επίσης, αν η ενδυμασία βραχεί μπορεί να ευνοήσει την υποθερμία που προκύπτει από το πάγωμα που προκαλείται από την επαφή του σώματος με το κρύο υγρό ύφασμα.

Οι μπότες μπορούν να κρατούν το χιόνι και τον πάγο μακριά από τις πατούσες, αλλά οι ιδιοκτήτες πρέπει να σιγουρεύονται ότι εφαρμόζουν σωστά, μπορεί να φορεθούν εύκολα και να έχουν καλή πρόσφυση, δήλωσε η Nelson.

Πηγές:
Kansas State University.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο