Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Bambino Jesus της Ρώμης, μεταφέρθηκε χθες Δευτέρα, κοριτσάκι 3 ετών, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Το μικρό κορίτσι πάσχει από οξεία μυοκαρδίτιδα με βαριά καρδιακή ανεπάρκεια, με μοναδική λύση τη μεταμόσχευση καρδιάς.

Η περίπτωση του μικρού κοριτσιού αναφέρθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων από τους θεράποντες ιατρούς του στο νοσοκομείο ‘Μητέρα’ τα Χριστούγεννα και άμεσα ξεκίνησαν οι ενέργειες του ΕΟΜ για ανεύρεση του κατάλληλου κέντρου στο εξωτερικό, προκειμένου να υποβληθεί το παιδί σε μεταμόσχευση.

Ύστερα από πολλαπλές επικοινωνίες και διευθετήσεις όλων των επιμέρους ζητημάτων, χθες η μικρή ασθενής μεταφέρθηκε με αεροσκάφος Empire της Πολεμικής Αεροπορίας στη Ρώμη.

Το κοριτσάκι θα υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης τεχνητής υποστήριξης της καρδιάς, ώσπου να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα.

Να σημειωθεί ότι η ανεύρεση του κέντρου υποδοχής έγινε βάσει της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των Οργανισμών Μεταμοσχεύσεων της Ελλάδας και της Ιταλίας για παραπομπή στη γείτονα χώρα περιστατικών, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα.

Σημαντικότατη υπήρξε η συμβολή του ΕΚΑΒ και σε αυτό το περιστατικό, όπως και σε κάθε περιστατικό, το οποίο χρήζει μετάβασης στο εξωτερικό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα