Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ

Δύο Γερμανοί καθηγητές αναμένεται να συμμετάσχουν στο αυριανό ιατρικό συμβούλιο για τον Αρχιεπίσκοπο.

Η κατάσταση της υγείας του κ. Χριστοδούλου εμφανίζει αρκετές δυσκολίες, μετά τη συγκέντρωση ασκιτικού υγρού, το οποίο αφαιρέθηκε χθες με παρακέντηση. Οι θεράποντες γιατροί επιστρατεύουν κάθε βοήθεια που μπορούν να έχουν από το εξωτερικό, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες αποκατάστασης της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

Το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφεται από τον πρόεδρο του νοσοκομείου, καθηγητή κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, αναφέρει τα εξής:

‘Ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, έχει επιστρέψει από χθες το απόγευμα στο δωμάτιό του. Έχει μείνει για μερικές ώρες στο χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπου έγινε η προγραμματισμένη υπό υπερηχογραφικό έλεγχο παρακέντηση της κοιλιάς για αφαίρεση ασκιτικού υγρού, το οποίο σχετίζεται με τη χρόνια ηπατοπάθεια.

Μετά την αφαίρεση του υγρού έχει παρουσιάσει βελτίωση. Από τριημέρου σιτίζεται κανονικά. Από αύριο, θα γίνουν προγραμματισμένες επισκέψεις καθηγητών από ειδικά κέντρα Ευρώπης και Αμερικής, ώστε σε συνεργασία με τους Έλληνες συναδέλφους τους να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα που αφορούν την αντιμετώπιση του ηπατικού προβλήματος, όπως είχε εξ αρχής σχεδιαστεί’.

Στο ‘Αρεταίειο’ βρέθηκε χθες το πρωί η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]
Κοινή πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού έναντι λοιμωδών νοσημάτων
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής