Ένας 81χρονος από το Πόρτο Ράφτη, είναι το πρώτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

Ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν με εγκεφαλίτιδα και στεφανιαία νόσο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των κρουσμάτων με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται πλέον σε 35.

Η πλειονότητα των σοβαρών περιστατικών εντοπίζεται στην Αττική, όπου περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν εμφανίσει εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα, εξαιτίας μόλυνσης με τον ιό.

Τα υπόλοιπα κρούσματα αφορούν στις περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης. Οι περιοχές της Αττικής, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα, είναι τα Σπάτα - Αρτέμιδα, η Παιανία, η Παλλήνη, το Μαρκόπουλο - Μεσογαίας, η Ραφήνα – Πικέρμι, το Ηράκλειο, το Μαρούσι, τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι, η Πεντέλη, η Αγία Παρασκευή και το Γαλάτσι. Στην υπόλοιπη χώρα, οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι οι εξής: Μενεμένη - Αμπελόκηποι, Εύοσμος - Κορδελιό, Ωαραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη), οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου (Καβάλας).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα