Σοκ προκάλεσε αναφορά σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ότι Έλληνες κάνουν στον εαυτό τους ένεση με τον ιό του AIDS, προκειμένου να πάρουν το επίδομα!

Οι υπεύθυνοι του Οργανισμού σπεύδουν την Τρίτη να ανασκευάσουν την έκθεση, επισημαίνοντας ότι δεν ισχύει, καθώς βασίστηκε σε λάθος εκτίμηση.

Στον λογαριασμό του στο twitter, ο ΠΟΥ κάνει λόγο για τυπογραφικό λάθος στην έκθεσή του για την Ευρώπη και αναφέρει ότι θα υπάρξει πλήρης ανακοίνωση για το θέμα, που θα αναρτηθεί μέσα στην επόμενη ώρα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Ο θόρυβος προκλήθηκε λίγες ώρες νωρίτερα, ότι στην αγγλική έκδοση του Al Jazeera υπήρχε αναφορά ότι περίπου οι μισές νέες μολύνσεις από τον ιό HIV στην Ελλάδα προκαλούνται από τους ίδιους τους ανθρώπους, καθώς οι Έλληνες δοκιμάζονται από τη βαθιά οικονομική κρίση.
Οι υπεύθυνοι του ΠΟΥ εξέφραζαν ανησυχίες σχετικά με το ποσοστό αυτοκτονιών που, στην Ελλάδα, έχει φτάσει στα ύψη, την ώρα που η πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας έχει μειωθεί.

'Αυτές οι αρνητικές τάσεις στην Ελλάδα είναι μια προειδοποίηση προς άλλες χώρες που βρίσκονται σε σημαντική δημοσιονομική λιτότητα, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία', επισημαίνεται στην έκθεση.

Σχόλιο

Σχολιάζοντας το θέμα, ο λοιμωξιολόγος και συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κ. Μάριος Λαζανάς σημειώνεται ότι δεν προκύπτει θέμα αυτομόλυνσης.

Η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι υπαρκτή, αλλά δεν μπορεί να συνδυαστεί με τον συγκεκριμένο τρόπο μετάδοσης.
Συνδέεται με την τοξικομανία και την κρίση, καθώς οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν σύριγγες, με αποτέλεσμα να διασπείρουν τον ιό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα