Νέα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το 70% όσων μολύνθηκαν με τον ιό ‘Εμπολα στη δυτική Αφρική έχουν πεθάνει. Το ποσοστό είναι υψηλότερο από αυτό που αναφέρθηκε πρωτύτερα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι λοιμώξεις από τον ‘Εμπολα θα φτάσουν στις 20.000 μέχρι το Νοέμβριο, αν προσπάθειες να περιοριστεί το ξέσπασμα δεν ενταθούν, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στο χειρότερο σενάριο τα περιστατικά θα μπορούσαν να φτάσουν τα 1,4 εκατομμύρια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με αμερικανικούς υπολογισμούς.
Ειδικοί δήλωσαν ότι το παραπάνω νούμερο είναι κάπως πεσιμιστικό.

Το μεγαλύτερο παγκοσμίως ξέσπασμα του ‘Εμπολα έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.800 ανθρώπων μέχρι τώρα, κυρίως στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρρα Λεόνε.

Το ξέσπασμα στη Σενεγάλη και τη Νιγηρία ήταν αρκετά περιορισμένο.
Επιστήμονες προειδοποίησαν ότι χρειάζεται δράση για να καμφθεί η άνοδος του ‘Εμπολα.

Δυο νέες προβλέψεις υποδεικνύουν ότι τα περιστατικά του ‘Εμπολα θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά στις χώρες με την πλειοψηφία των περιστατικών.
Προβλέψεις στο περιοδικό The New England Journal of Medicine αναφέρουν ότι μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα υπάρχουν σχεδόν 20.000 περιστατικά.

Η ανάλυση των επιβεβαιωμένων περιστατικών, επίσης υποδεικνύει ότι τα ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλότερα από αυτά που ανακοινώθηκαν πρωτύτερα, στο 70% περίπου όλων των περιστατικών, αντί του 50%.

Ο Dr Christopher Dye, του ΠΟΥ, δήλωσε ότι αν δεν βελτιωθούν γρήγορα μέτρα ελέγχου οι 3 παραπάνω χώρες θα αναφέρουν σύντομα χιλιάδες περιστατικά και θανάτους κάθε εβδομάδα.

Σε προβλέψεις που ανακοινώθηκαν χθες, ο Π.Ο.Υ σημειώνει ότι τα περιστατικά θα μπορούσαν να φθάσουν έως τα 1,4 εκατομμύρια μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, αν δεν ενταθούν οι προσπάθειες ελέγχου του ξεσπάσματος.

Στο μεταξύ, το The Wellcome Trust, ανακοίνωσε ότι θα δοκιμαστούν πειραματικά φάρμακα στη δυτική Αφρική για πρώτη φορά.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου