Η εταιρεία Fujifilm Holdings Corp, προσδοκά, το φάρμακό της για τη γρίπη- Avigan-να εγκριθεί από διεθνείς κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση του ‘Εμπολα ακόμα και μέχρι το τέλος του έτους.

Το Avigan, εγκρίθηκε στην Ιαπωνία νωρίτερα φέτος για την καταπολέμηση νέων μορφών γρίπης και έχει χρησιμοποιηθεί στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Νορβηγία για τη θεραπευτική αντιμετώπιση του ‘Εμπολα σε ασθενείς.

Τα αποθέματα θα ήταν αρκετά για την αντιμετώπιση 20.000 ασθενών και η εταιρεία έχει αρκετά συστατικά για να παράξει χάπια για τη θεραπευτική αντιμετώπιση 300.000 ανθρώπων.

Ο πρόεδρος της Fujifilm, Shigetaka Komori, δήλωσε την Τρίτη ότι μέχρι τώρα 4 ασθενείς με ‘Εμπολα ανάρρωσαν μετά την αντιμετώπισή τους με το φάρμακο.

Η Γαλλία και η Γουινέα σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν κλινικές δοκιμές χαπιών Avigan 200 mg στη Γουινέα, κατά του ‘Εμπολα τον τρέχοντα μήνα.

Αν αποδειχτεί αποτελεσματικό το φάρμακο, πιθανόν θα εγκριθεί για την αντιμετώπιση του Έμπολα ακόμα και πριν το τέλος του έτους, δήλωσε ο Takatoshi Ishikawa.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα