Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι άνθρωποι που καταναλώνουν μέτριες ποσότητες καφέ έχουν 25% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι η τακτική, μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο ενός ανθρώπου να εμφανίσει διαβήτη τύπου 2.

Επιδημιολογικές ενδείξεις δείχνουν ότι η κατανάλωση 3 έως 4 φλιτζανιών καφέ την ημέρα συνδέεται με περίπου 25% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 2 σε σύγκριση με την κατανάλωση κανενός ή λιγότερο των 2 φλιτζανιών ημερησίως.

Η έρευνα υπέδειξε επίσης αντίστροφη σχέση, με κάθε επιπλέον φλιτζάνι καφέ να μειώνει τον σχετικό κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 7 έως 8%.

Έδειξε ότι πιθανόν δεν ευθύνεται η καφεΐνη για την επίδραση.

Πρόσφατη μετα -ανάλυση υπέδειξε ότι η κατανάλωση καφέ με ή χωρίς καφεΐνη συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε