Τον επόμενο μήνα αρχίζουν στη δυτική Αφρική κλινικές δοκιμές για την ανεύρεση αποτελεσματικής θεραπείας κατά του ‘Εμπολα.

Οι Γιατροί χωρίς σύνορα, Medicins Sans Frontieres, σημειώνουν ότι 3 από τα κέντρα αντιμετώπισής τους θα φιλοξενήσουν 3 χωριστές έρευνες.

Μια δοκιμή αφορά τη χρήση του αίματος ασθενών που ανάρρωσαν από τον ‘Εμπολα για την αντιμετώπιση αρρώστων στην πρωτεύουσα της Γουινέας, Conakry.

Δυο αντιικά φάρμακα θα δοκιμαστούν στη Γουινέα.

Η εκπρόσωπος των MSF, Dr Annick Antierens, δήλωσε πως πρόκειται για διεθνή συνεργασία χωρίς προηγούμενο που αποτελεί ελπίδα για τους ασθενείς ώστε να έχουν τελικά μια θεραπεία.

Οι πρώτες κλινικές δοκιμές θα αρχίσουν τον επόμενο μήνα και τα αρχικά αποτελέσματα ενδεχομένως θα είναι διαθέσιμα τον Φεβρουάριο του 2015.

Περίπου 400 άνθρωποι συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές και αν τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, θα επεκταθούν σε άλλα κέντρα οι δοκιμές.

Ο ερευνητής του ITM, Johan van Griensven, δήλωσε ότι υπάρχουν 3 σημαντικά ‘’συστατικά’’ της έρευνας. Το πρώτο είναι ο εντοπισμός των επιζώντων από ‘Εμπολα που επιθυμούν να προσφέρουν αίμα. Ο δεύτερος είναι η πραγματική συλλογή αίματος και ο τρίτος είναι η χορήγηση του αίματος σε ασθενείς.

Ωστόσο, η οργάνωση ασφαλούς αιμοδοσίας σε χώρες με φτωχά συστήματα υγείας είναι τεράστια εργασία.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα