Νέα έρευνα αποκάλυψε πρόσφατα ότι η επιπλέον βιταμίνη E μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει στην προστασία από τον πιο συνήθη τύπο πνευμονίας στους ανθρώπους, καθώς έδειξε υποσχόμενα αποτελέσματα στην προστασία ποντικών μεγαλύτερης ηλικίας από τη νόσο.

Ερευνητές του Tufts University ανέφεραν ότι η επιπλέον βιταμίνη E βοήθησε στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος των ποντικών.

Ο μειωμένος αριθμός των βακτηρίων και των λευκών αιμοσφαιρίων οδήγησε σε μικρότερη βλάβη στους πνεύμονες σε ποντικούς μεγαλύτερης ηλικίας που έλαβαν επιπλέον βιταμίνη E.

Οι συγκεκριμένοι ποντικοί μπόρεσαν να ελέγξουν τη λοίμωξη το ίδιο αποτελεσματικά με τους ποντικούς νεαρής ηλικίας.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Journal of Immunology.’’

Πηγές:
‘’Journal of Immunology.’’

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Alzheimer: Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η πρώτη εξέταση αίματος που μπορεί να συμβάλει στον αποκλεισμό της νόσου
Νόσος του κολυμβητή: Όταν το καλοκαίρι γίνεται επώδυνο για τα αυτιά
ΚΕΣΥ - επίσημο: Πρόεδρος η Αναστασία Κοτανίδου - Η πλήρης σύνθεση