Ημερίδα με θέμα ‘Ορφανά φάρμακα: Πρόσβαση των ασθενών με σπάνιες παθήσεις’ διοργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Σπανίων Παθήσεων στις 13 Νοεμβρίου, στο Ιδρυμα Ευγενίδου (Λ.Συγγρού 387).
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Θα μιλήσουν διακεκριμένοι Ελληνες και ξένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι κρατικών φορέων όπως ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ο εκπρόσωπος της Eurordis καθώς και εκπρόσωποι Ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες και οι οικογένειές τους και η ενημέρωση σε βάθος της επιστημονικής κοινότητας.
Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα ορφανά φάρμακα (μη ευρείας κυκλοφορίας) που αφορούν τις σπάνιες παθήσεις αλλά και στη νομοθεσία της Ευρώπης και στη σχέση της με τη νομοθεσία ή μη στη χώρα μας.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση-διάλογος στον οποίο ασθενείς με σπάνιες παθήσεις καλούνται να αναφερθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.
Το συμβολικό κόστος συμμετοχής στην Ημερίδα είναι 20 € και περιλαμβάνει έντυπο υλικό, βεβαίωση παρακολούθησης, ελαφρύ γεύμα και καφέ.
Η είσοδος για τους φοιτητές είναι δωρεάν.
Τηλ.επικοινωνίας: 210-7660989/Κινητό: 697-4003282 e-mail: tsahellas@ath.forthnet.gr
Επιπλέον Πληροφορίες
Ειδήσεις υγείας σήμερα
H διάσωση του Δημήτρη και μια δωρεά για τους αφανείς μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ
Η κοινωνική διάσταση της αύξησης των ψυχιατρικών διαταραχών
Ο Μ. Θεμιστοκλέους για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας για το 2026