Ερευνητές του Medical College of Qingdao University, στη Shandong της Κίνας, δήλωσαν ότι όσοι καταναλώνουν ψάρια έχουν 17% χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης σε σχέση με όσους δεν τα προτιμούν.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Journal of Epidemiology and Community Health, αποτελεί επισκόπηση των αποτελεσμάτων 26 ερευνών που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2001 και 2014.

Κάθε έρευνα αναλύει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ψαριών και της κατάθλιψης.

Εξετάζοντας 150.278 συμμετέχοντες, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι κατανάλωναν ψάρια είχαν 17% χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν. Στους άντρες, το ποσοστό ήταν -20% και στις γυναίκες -16%.

Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα εντοπίσει τους συγκεκριμένους βιολογικούς μηχανισμούς που συνδέουν την κατανάλωση ψαριών με χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης.

Σημειώνουν, ωστόσο, ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα πιθανόν παίζουν ρόλο, καθώς επηρεάζουν τη δραστηριότητας της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης.

Η έρευνα δεν καθορίζει την ποσότητα ψαριού που θα πρέπει να καταναλώνεται κάθε εβδομάδα ή μήνα για να καρπωθεί κάποιος τα οφέλη, ούτε πώς θα πρέπει να παρασκευάζεται το ψάρι.

 

Πηγές:
The Journal of Epidemiology and Community Health.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία