Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι αν θέλετε να παραμείνετε σε φυσιολογικό βάρος θα πρέπει να τρώτε περισσότερα φρούτα και μη αμυλούχα λαχανικά.

Επιστήμονες του Harvard, εξέτασαν στοιχεία περισσότερων των 133.000 Αμερικανίδων που παρακολουθήθηκαν για διάστημα έως 24 ετών.

Μετά την προσαρμογή για άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα και η σωματική δραστηριότητα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι καθώς η καθημερινή πρόσληψη φρούτων και μη αμυλούχων λαχανικών αυξήθηκε, ο κίνδυνος μεγάλης αύξησης βάρους μειώθηκε.

Ωστόσο, η κατανάλωση αμυλούχων λαχανικών- τροφών όπως οι πατάτες, το καλαμπόκι και ο αρακάς-συνδέθηκε με αύξηση του βάρους, σύμφωνα με την ερευνήτρια Monica Bertoia.

Τα ευρήματα δεν μπορούν να αποδείξουν αιτιατή σχέση. Ωστόσο, η έρευνα μπορεί ενδεχομένως να παράσχει περαιτέρω οδηγίες για τη διατροφή όσον αφορά την πρόληψη της παχυσαρκίας, δήλωσαν οι ερευνητές.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ‘’PLOS Medicine.’’

 

Πηγές:
‘’PLOS Medicine.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας