Ανάλυση περισσότερων των 1.400 μαγνητικών τομογραφιών υποδεικνύει ότι οι βιολογικές διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών δεν επεκτείνονται στον εγκέφαλο. Αντίθετα, ο εγκέφαλος αποτελεί ‘’σπίτι’’ αρσενικών και θηλυκών χαρακτηριστικών.

Η Daphna Joel, του Tel-Aviv University, στο Ισραήλ, δήλωσε ότι πρόκειται για την πρώτη έρευνα που εστιάζει στον εγκέφαλο ως όλον και εξετάζει αν υπάρχουν 2 είδη εγκεφάλου. Η απάντηση είναι ‘’όχι’’.

Η Joel δήλωσε ότι κάθε άνθρωπος κατέχει μοναδικό μωσαϊκό χαρακτηριστικών. Ορισμένα πιο κοινά σε γυναίκες έναντι αντρών, ορισμένα πιο κοινά σε άντρες έναντι γυναικών και άλλα που είναι κοινά στα 2 φύλα.

Η ερευνήτρια ανέλυσε απεικονιστικές εξετάσεις και ανακάλυψε ότι ο εγκέφαλος αντρών και γυναικών έτεινε να μη διαφέρει όσον αφορά τη φαιά ουσία, τη λευκή ουσία και συνδέσεων στον εγκέφαλο.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι πολλοί περισσότεροι εγκέφαλοι περιλάμβαναν και χαρακτηριστικά που είναι πιο κοινά στις γυναίκες και χαρακτηριστικά που είναι πιο κοινά στους άντρες.

Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης προηγούμενες έρευνες για χαρακτηριστικά προσωπικότητας, πράξεις και συμπεριφορές, που αφορούσαν περισσότερους από 5.500 ανθρώπους. Ανακάλυψαν και πάλι ότι είναι σπάνιο για τους ανθρώπους να είναι συνεχώς αρσενικοί ή θηλυκοί στον τρόπο που δρουν.

Οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μείγμα αρσενικών και θηλυκών στοιχείων.

Παρ’ όλα αυτά, η Joel δήλωσε ότι η νέα έρευνα δεν ασχολήθηκε με το πώς οι πράξεις αντικατοπτρίζουν το φύλο.

Ωστόσο, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά με βάση το φύλο τους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Πηγές:
Proceedings of the National Academy of Sciences.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο
Καούρες: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η ψηφιακή ζωή των εφήβων