Η υπουργός υγείας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιο κατά του Έμπολα που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία τους 15 προηγούμενους μήνες έδειξε ενθαρρυντικά αποτελέσματα και θα υποβληθεί σε περαιτέρω δοκιμή στη δυτική Αφρική.

Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές φάσης Ι και ΙΙ στη Ρωσία σε εθελοντές και φάνηκε ότι το εμβόλιο είναι πολύ αποτελεσματικό, δήλωσε η υπουργός, Veronika Skovortsova.

Η Skovortsova δήλωσε ότι το εμβόλιο, GamEvac-Combi, που αναπτύχθηκε σε κρατικό ινστιτούτο ερευνών θα τεθεί τώρα σε επιπλέον δοκιμές στη Γουινέα.

Η προκαταρκτική δοκιμή έδειξε περιορισμένες αντενδείξεις σε μεμονωμένα περιστατικά, όπως πονοκέφαλο και ελαφρά αύξηση της θερμοκρασίας.

Ρώσοι αξιωματούχου δήλωσαν ότι οι διαδοχικοί εμβολιασμοί οδήγησαν σε αύξηση της παραγωγής αντισωμάτων στους συμμετέχοντες στη δοκιμή.

Πηγές:
Medical Xpress.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παρέμβαση του ΙΣΑ για την αποπληρωμή των παρόχων υγείας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του μαστού «Δοξιάδη»
Organmeetings on the spot - Δράσεις ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων
Πότε περίπου αρχίζουν να μιλούν τα μωρά