Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ενημερώθηκε στις 19 Ιουνίου για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που σημειώθηκε στις 18 Ιουνίου σε εστιατόριο της Βοιωτίας. Το Γραφείο Τροφιμογενών Νοσημάτων σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές δημόσιας υγείας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Σαλμονελλών-Σιγκελλών πραγματοποιεί την εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση της επιδημίας, ενώ σήμερα μετέβη στην περιοχή κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 45 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ενώ έχουν νοσηλευθεί 25 ασθενείς, εκ των οποίων 9 νοσηλεύονται ακόμη. Παράλληλα, διερευνώνται τα ακριβή αίτια θανάτου ατόμου 57 ετών που ανήκε στη συγκεκριμένη συρροή κρουσμάτων.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται κατά την επόμενη χρονική περίοδο, τονίζει την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής στο χειρισμό και στη μεταφορά των τροφίμων. (Περισσότερες πληροφορίες για τα τροφιμογενή νοσήματα στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.: www.keelpno.gr )

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γερμανία: νόμιμη η μερική χρήση κάνναβης από 1η Απριλίου
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία