Έρευνα υποδεικνύει ότι επίθεμα μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις παιδικές αλλεργίες στα φιστίκια.
Το επίθεμα διοχετεύει μικρές ποσότητες πρωτεΐνης φιστικιών μέσω του δέρματος. Μέσω της μεθόδου
της επιδερμικής ανοσοθεραπείας οι ασθενείς εκπαιδεύονται να αποκτήσουν ανοχή στην ουσία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των National Institute of Allergy and Infectious Diseases και Consortium of Food Allergy Research.

Ο Anthony Fauci εξήγησε ότι για να αποφύγουν απειλητικές για τη ζωή αλλεργικές αντιδράσεις οι άνθρωποι με αλλεργία στα φιστίκια θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τις τροφές που καταναλώνουν.

Η επιδερμική ανοσοθεραπεία προσπαθεί να περιορίσει το παραπάνω εκπαιδεύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα να αντέχει αρκετή ποσότητα φιστικιού ώστε να προστατεύεται έναντι τυχαίας δυσπεψίας ή έκθεσης.

Ερευνητές εξέτασαν υψηλή και χαμηλή δόση επιθεμάτων τα οποία έφεραν καθημερινά, καθώς και placebo, σε 74 εθελοντές με αλλεργία στα φιστίκια. Η ηλικία τους κυμαινόταν μεταξύ 4 και 25 ετών.

Μετά από ένα χρόνο αγωγής οι ερευνητές αξιολόγησαν την ικανότητα των συμμετεχόντων να καταναλώνουν τουλάχιστον 10 φορές περισσότερη πρωτεΐνη φιστικιών σε σχέση με πριν το πείραμα.

Οι ομάδες της χαμηλής και της υψηλής δόσης φάνηκε να έχουν ποσοστό επιτυχίας 46% και 48% αντίστοιχα σε σύγκριση με ποσοστό 12% της ομάδας placebo.

Η υψηλή παραμονή στο πρόγραμμα καθημερινής χρήσης επιθέματος υποδεικνύει ότι αυτό είναι εύκολο στη χρήση, βολικό και ασφαλές, δήλωσε ο Marshal Plaut, αξιωματούχος του NIAID.

Τα αποτελέσματα στηρίζουν περαιτέρω έρευνα της επιδερμικής ανοσοθεραπείας ως νέας προσέγγισης όσον αφορά την αγωγή της αλλεργίας στα φιστίκια.
Τα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης δοκιμής δημοσιεύονται στο Journal of Allergy and Clinical Immunology.

 

Πηγές:
Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία