Για πρώτη φορά, πιλοτική έρευνα σε ομάδα φαρμάκων για την ηπατίτιδα και την πολλαπλή σκλήρυνση φάνηκε πως μειώνει τα συμπτώματα του Έμπολα.

Καθώς δεν υπάρχει εμβόλιο ή εγκεκριμένη θεραπεία για τη νόσο υπάρχει ηθική υποχρέωση να συλλεχτούν στοιχεία, να κατανοηθεί η αποτελεσματικότητα κάποιας παρέμβασης και η αξιολόγηση υποσχόμενων παρεμβάσεων, δήλωσε η ερευνήτρια Dr. Eleanor Fish του Toronto General Hospital Research Institute (TGHRI).

Εννέα άνθρωποι με ‘Εμπολα αντιμετωπίστηκαν με Interferon beta-1a, και συγκρίθηκαν με ομάδα 21 ανθρώπων που έλαβαν υποστηρικτική αγωγή μόνο, την ίδια περίοδο.

Σε σύγκριση με ασθενείς που έλαβαν υποστηρικτική αγωγή, μόνο 67% όσων αντιμετωπίστηκαν με ιντερφερόνη ήταν ακόμα εν ζωή στις 21 ημέρες έναντι 19% των προηγούμενων ασθενών.

Πολλά κλινικά συμπτώματα, όπως πόνος στην κοιλιά, εμετός, ναυτία και διάρροια ανακουφίστηκαν νωρίτερα στους ασθενείς που αντιμετωπίστηκαν με ιντερφερόνη.

Επιπλέον 17 ασθενείς σε άλλα κέντρα που ταίριαζαν με τους ασθενείς που έλαβαν ιντερφερόνη με βάση την ηλικία και την ποσότητα του ιού στο αίμα περιελήφθησαν στην ανάλυση.

Οι επιπλέον ασθενείς που δεν έλαβαν ιντερφερόνη διπλασίασαν τον κίνδυνο θανάτου λόγω μη αντιμετώπισης με το φάρμακο.

Η έρευνα, παρά τους περιορισμούς έδειξε ότι αγωγή με Interferon beta-1a αξίζει περαιτέρω προσοχής για την αγωγή της νόσου του Έμπολα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS One.

 

Πηγές:
PLoS One.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις